15. maj 2015

Homeopatinja Špela Peternelj, dr. splošne medicine, je tu za vas

Špela Peternelj je dr. splošne medicine, ki je po 20. letih dela v družinski ambulanti vrnila koncesijo in se zaposlila kot homeopatinja. S svojim širokim medicinskim znanjem in z znanjem, ki ga je pridobila na številnih homeopatskih izobraževanjih, med drugimi na triletnem izobraževanju na International Academy of Classical Homeopathy (IACH) v Grčiji, vam bo znala strokovno svetovati in izbrati primerno homeopatsko zdravilo.

 

Homeopatija je edinstven in samostojen način zdravljenja

Špela Peternelj, dr. splošne medicine, se je s homeopatijo srečala v Slovenskem homeopatskem društvu (SHD), v katerem je sodelovala in se izobraževala vse od ustanovitve leta 1992 dalje. Homeopatsko zdravljenje, katerega osnova je homeopatsko zdravilo jo je tako prepričalo, da se je začela izobraževati na izobraževanjih v tujini – redno se udeležuje homeopatskih srečanj in kongresov v Avstriji, BiH, Hrvaški, Latviji, Nemčiji in Srbiji, vsako leto pa se za 1 do 2 tedna tudi vrača na IACH v Grčijo.

 

Homeopatsko zdravilo se izbere na podlagi podobnosti in individualnosti

Homeopatija je uspešna pri zdravljenju akutnih in kroničnih bolezni, ki še niso toliko napredovale, da bi bila tkiva preveč prizadeta za okrevanje. Špela Peternelj, dr. splošne medicine, homeopatsko zdravilo izbere na podlagi načela podobnosti in načela individualnosti. To pomeni, da se bolezen zdravi z zdravilom, ki pri zdravem človeku povzroča podobne simptome, kot jih ima bolnik in da Špela Peternelj, dr. splošne medicine, zdravilo izbere tudi na podlagi psihičnih, fizičnih in splošnih simptomov posameznika, ne le na podlagi diagnoze bolezni.

 

Špela Peternelj homeopatinjaHomeopatija je zelo učinkovita metoda zdravljena ob strokovni obravnavi

Homeopatsko zdravilo naj bi v organizmu ponovno vzpostavilo ravnovesje, ki je bilo zaradi bolezni porušeno. Običajno je prvi znak, da je zdravilo pravilno izbrano, prvo poslabšanje, kar pomeni, da se je telo na zdravilo odzvalo in se je proces zdravljenja začel. Če pa poslabšanje traja več kot tri tedne, je potreben posvet s homeopatom. Pomembno je, da je homeopat dobro strokovno podkovan, saj se le tako zna pravilno odločati. Špela Peternelj, dr. splošne medicine, je pri tem izredno uspešna tudi zato, ker ima za sabo številne izkušnje iz uradne medicine. Tako zna presoditi, kdaj homeopatija kot samostojno zdravljenje ne bo več učinkovita in je v zdravljenje potrebno nadaljevati sočasno z uradno medicino.

Za več informacij se obrnite na Špelo Peternelj, dr. splošne medicine, ali pa si preberite informacije na njeni spletni strani.