19. marec 2015

Zdravnik homeopat Špela Peternelj, dr. med.

Špela Peternelj

Alternativno zdravljenje s homeopatijo

Špela Peternelj je specialist družinske medicine in zdravnik homeopat z diplomo po programu ECH (European Committee for Homeopathy). Po 20 letih zdravljenja otrok in odraslih v družinski ambulanti se je odločila, da vrne koncesijo in pomaga ljudem na drugačen način – kot zdravnik homeopat.

S homeopatijo kot alternativnim zdravljenjem se je seznanila preko Slovenskega homeopatskega društva (SHD), kjer je sodelovala in se izobraževala vse od njegove ustanovitve v letu 1992. Dodatno izobraževanje je opravljala tudi izven meja Slovenije (v Indiji in Grčiji), še vedno pa se redno udeležuje svetovnih kongresov in srečanj s področja homeopatije, saj želi svojim pacientov ponuditi storitve alternativnega zdravljenja na najvišjem nivoju.

Alternativno zdravljenje s homeopatijo, ki se ga dandanes poslužujejo zdravniki homeopati, je pred več kot 200 leti utemeljil nemški zdravnik Samuel Hahnemann. Gre za holistični oziroma celostni pristop k zdravljenju, ki človeka obravnava kot celoto, tako na fizični in čustveni kot tudi mentalni ravni. Prav tako se vsakega posameznika in njegovo stanje obravnava individualno, saj vsakdo izmed nas specifično reagira na določen bolezenski znak. Homeopatija temelji na principu podobnosti (podobno se zdravi s podobnim). To pomeni, da določena snov, ki pri zdravi osebi sproži določene simptome, pri bolniku enake simptome odpravi. V tem segmentu se alternativno zdravljenje s homeopatijo bistveno razlikuje od alopatskega principa konvencionalne medicine, ki temelji na principu nasprotnega (zdravilo odstranjuje simptome).

 

Homeopatska zdravila, ki vam jih predpiše zdravnik homeopat

Homeopatska zdravila so lahko rastlinskega, živalskega ali mineralnega izvora in so pripravljena v skladu z veljavnimi farmacevtskimi standardi. Homeopatska zdravila so preizkušena v praksi na prostovoljcih, zato lahko z gotovostjo trdimo, da so učinkovita. V celotnem telesu vzpostavljajo ravnotežje in lahko na ta način odpravijo tudi več bolezni hkrati.

Če bi tudi sami radi preizkusili alternativno zdravljenje s homeopatskimi zdravili pri zdravniku homeopatu dr. Špeli Peternelj, potem se naročite na pregled, ki je vedno temeljit, poglobljen in usmerjen na konkretnega posameznika in njegovo individualno stanje.