20. april 2020

Zmogljivi prenosniki blagovne znamke HP in DELL iz poslovne linije

Prenosniki iz poslovne linije so posebej izdelani in zasnovani za poslovne uporabnike oziroma za vsakodnevno delo v podjetjih, ki potrebujejo visoko zmogljivo in trpežno opremo najvišje kakovosti. Poslovna oprema pa se v mnogih značilnostih razlikuje od opreme iz široko-potrošne linije, ki je na voljo na trgovskih policah. Prenosniki iz poslovne linije, med katere spadata tudi modela HP EliteBook in HP ZBook, so izdelani iz bistveno bolj kakovostnih materialov in komponent, ki omogočajo odlično uporabniško izkušnjo, delo tudi v najbolj zahtevnih programih ter stabilno in tiho delovanje še vrsto let od nakupa. V BBT spletni trgovini z računalniki je na voljo široka ponudba poslovnih prenosnikov. Ta oprema je rabljena oziroma odkupljena od podjetij, ki redno posodabljajo računalniško opremo. Strokovnjaki pa jo temeljito pregledajo, testirajo, očistijo in obnovijo komponente, če je to potrebno. Strokovnjaki testirajo tudi baterije ter čistijo trde diske s sistemom BLANCCO. Tako so poslovni prenosniki tehnično brezhibni ter fizično nepoškodovani, pri čemer spletna trgovina nudi le opremo najvišje kakovosti A.

 

Poslovni prenosniki – strojna oprema in kakovostni razredi

Poslovni prenosniki v modelih HP EliteBook in HP ZBook imajo vgrajene nadpovprečno kakovostne in medsebojno usklajene komponente. Zaradi tega poslovna oprema deluje brez napak in okvar. Prav tako kakovostna strojna oprema vpliva na to, da imajo poslovni prenosniki za kar desetkrat manj reklamacij kot oprema, ki je izdelana za široko-potrošnjo. Za poslovno opremo je značilna tudi dolga življenjska doba, ki je kar trikrat daljša kot pri opremi iz široke-potrošnje. Spletna trgovina BBT veliko pozornost namenja tudi fizičnemu izgledu rabljene poslovne opreme, pri čemer je notranjost vedno videti kot nova, le na pokrovu je mogoče zaslediti kakšno drobno sled uporabe. Strokovnjaki po temeljitem pregledu vsak kos opreme razvrstijo v določen kakovostni razred. Tako so v spletni trgovini na voljo prenosniki HP EliteBook, HP ZBook ter poslovni prenosniki DELL, ki so razvrščeni v tri najvišje kakovostne razrede A. Na primer, rabljena oprema v razredu A++ izgleda kot nova, brez najmanjše praske na ohišju ali na ekranu.

 

HP EliteBook – cene za poslovno opremo s prihranki

Blagovne znamke izdelujejo opremo v dveh različnih linijah, pri čemer modele iz poslovne in široko-potrošne linije tudi drugače poimenujejo. Tako modela HP EliteBook in HP ZBook spadata pod opremo, ki je namenjena za poslovno uporabo, modeli proizvajalca HP, kot so ProBook, Envy, Omen, Spectre in Pavilion pa so izdelani za široko-potrošnjo. Zmogljivi prenosniki iz poslovne linije se razlikujejo tudi v ceni, saj nova oprema stane mnogo več kot oprema za široko-potrošnjo. Nakup rabljene in obnovljene poslovne opreme nudi velike prihranke, kar je mogoče ponazoriti na primeru modela HP EliteBook 840. Nov prenosni računalnik HP EliteBook 840 stane približno 1200 evrov. Po enem do treh letih poslovne uporabe se oprema obnovi in tako je HP EliteBook 840 v kakovostnem razredu A++ na voljo za nakup za 500 evrov, v kakovostnem razredu A pa za 380 evrov. Ceni obnovljene poslovne opreme sta nižji od cen za novo opremo iz široke-potrošnje, pri čemer pa poslovna oprema nudi mnogo večjo kakovost.

 

HP EliteBook

 

Model HP ZBook v primerjavi z modeli iz široke-potrošnje 

Model HP ZBook je eden izmed najbolj znanih predstavnikov poslovnih prenosnih računalnikov blagovne znamke HP. Tako kot drugi prenosniki iz poslovne linije se ta model v številnih značilnostih razlikuje od opreme iz široke-potrošnje. HP ZBook, v primerjavi z modelom ProBook iz široke-potrošnje, ima izdelano bolj robustno in trpežno ohišje, ki je bolj odporno na udarce in odrgnine. Pomembna prednost je tudi v tem, da imajo poslovni prenosniki vgrajene matirane ekrane, ki se ne bleščijo ter omogočajo boljši vidni kot. Zato so v primerjavi z opremo iz široke-potrošnje tudi prijaznejši do oči. Poslovni model, kot je HP ZBook, ima vgrajeno bolj zmogljivo baterijo, zato sta dolžina trajanja in življenjska doba baterije daljši kot pri opremi iz široke-potrošnje. Prenosniki iz poslovne linije imajo tudi boljši in močnejši hladilni sistem, zato ne prihaja do pregrevanja in okvar na matični plošči. Model HP ZBook in drugi poslovni prenosni računalniki nudijo tudi možnost priklopa na priklopno postajo.

HP ZBook

 

Poslovni prenosniki DELL z opcijskimi nadgradnjami

V specializirani spletni trgovini BBT so na voljo tudi obnovljeni prenosniki DELL v modelih Latitude iz poslovne linije. Na te prenosnike so naloženi 256 GB SSD diski tipa M.2., pri čemer jih strokovnjaki ob nakupu lahko tudi nadgradijo. Prenosni računalnik SSD je tako mogoče nadgraditi iz 256 GB na 500 GB s tipom diska M.2. NVMe. Prenosni računalnik SSD je namreč s tem tipom diska mnogo hitrejši kot oprema z diskom M.2. Opcijske nadgradnje ob nakupu zajemajo tudi obnovo prevodne paste ter podaljšanje garancije na 24 mesecev. Sicer pa spletna trgovina ob nakupu daje 12 mesečno garancijo na vse rabljene poslovne prenosnike ter njihove baterije. Na voljo je tudi VIP paket z dodatki, kot je podaljšana garancija, slovenska tipkovnica, obnovljena prevodna pasta, natančno pregledani trdi diski, nadpovprečno trajanje baterije in namestitev različne programske opreme. Ob nakupu pa imajo rabljeni poslovni prenosniki že nameščen Windows operacijski sistem in pripadajoče gonilnike, pri čemer so opremljeni z licenčno nalepko, kot je na primer Windows 10 PRO.