10. februar 2016

Šamotna plošča visoko kakovosten in vzdržljiv proizvod

Prodaja šamotnih plošč za kaminŠamotna plošča je tako kot vsi naši šamotni izdelki visoko kakovosten in vzdržljiv proizvod, ki prenese izredno visoke temperaturne obremenitve, ki jih izdelki iz običajno žgane gline ne prenesejo. Šamot je narejen iz mešanice posebne gline in primesi, in je zaradi posebnih postopkov ognjevaren. Pri postopku vlečenja pridobimo klasičen pečarski šamot ter dimniški šamot, ki se uporablja pri izdelavi dimnikov, s stiskanjem pa industrijski šamot. Šamotno ploščo pridobimo s pomočjo vlečenja, stiskanja ali prešanja gline in drugih materialov. Njena življenjska doba je dolgotrajna, uporaba pa različna.
Šamotna plošča navadno služi kot podlaga, na katero postavimo kaminski vložek. Z manjšimi šamotnimi ploščami pa obložimo kurišče znotraj kaminskega vložka. Ob kurjenju kamina se šamotna plošča za kamin segreje in nato zadrži ter porazdeli toploto po obodu kamina. Toploto nato enakomerno oddaja v prostor, tudi takrat ko že zaključimo s procesom kurjenja. Šamotna plošča tako pomaga dodatno izkoristiti kaminski vložek.
Med drugim se šamotna plošča uporablja tudi v kulinariki, za pripravo hrane. Majhno šamotno ploščo enostavno vstavimo v pečico, jo na eni strani segrejemo, obrnemo in segrejemo še na drugi strani. Tako dobimo pravo malo krušno peč, v kateri lahko mirno pečeme dobrote.

 

 

Ugodna prodaja šamotne plošče – preverite naš cenik

Prodaja izdelkov, kot so šamotne plošče, predstavlja eno od številnih dejavnosti podjetja OGM-BI. Z našim delovanjem želimo izboljšati kakovost gradnje kaminov in peči, povečati udobje bivanja in zagotoviti varnost na področju dimniških sistemov. Tako kot vsi naši šamotni izdelki je tudi naša šamotna plošča izjemno kakovostna, saj se zavedamo, da le kakovostna in pravilna izbira izdelkov zagotavlja varno in nemoteno delovanje dimnika ali kamina, posledično pa tudi daljšo življenjsko dobo.
Kljub temu, da je proizvodnja šamota kompleksna, je cena za šamotno ploščo nizka, kar pomeni da je prodaja šamotne plošče zelo ugodna. Cenik šamotnih plošč in opek, ki se nahaja na naši spletni strani, vas bo o tem zagotovo prepričal.

Prodaja šamotne plošče poteka na sedežu našega podjetja na Vrhniki, kjer lahko kupite tudi ostale šamotne izdelke, kot so šamotni beton in šamotno lepilo ter šamotna malta, opeka in moka. Poleg šamotnih plošč iz lastnega programa prodaja vključuje tudi šamotne plošče podjetja Průmyslovā Keramika, enega najbolj kakovostnih proizvajalcev tovrstnih izdelkov. Obiščite nas.