10. februar 2016

Šamotna malta ključna pri izdelavi peči, kaminov in ostalih kurišč

Priprava šamotne malte za uporaboŠamotna malta in ostali šamotni izdelki, ki jih najdete v prodajnem programu podjetja OGM-BI, so namenjeni različnim pečem in kuriščem ter njihovim sestavnim delom, saj je njihova prednost ravno v tem, da so ognjevzdržni do te mere, da jih lahko brez skrbi uporabite pri izdelkih, ki morajo biti odporni proti izjemno visokim temperaturam. Med šamotnimi izdelki boste našli šamotni beton, šamotno lepilo, šamotne plošče in šamotno opeko, ključni element pri zidanju oblog kaminov kot spodnjih delov dimnikov s šamotno opeko pa predstavlja šamotna malta. Njena priprava, kot tudi uporaba, je precej nezahtevna, saj ima tako kot vsak naš šamotni izdelek na embalaži natančno navodilo, kako ga uporabiti.
Tako kot vsi naši šamotni izdelki je tudi šamotna malta izjemno kakovostna, saj se zavedamo, da le kakovostna in pravilna izbira malt in lepil zagotavlja varno in nemoteno delovanje dimnika ali kamina, posledično pa tudi daljšo življenjsko dobo. Poleg šamotnih izdelkov iz lastnega programa naš prodajni program dopolnjujejo tudi šamotni izdelki izdelki enega najbolj kakovostnih proizvajalcev tovrstnih izdelkov, podjetja Průmyslovā Keramika. Uporaba njihovih šamotnih izdelkov tako v Sloveniji kot v Evropi narašča.

 

 

Šamotna malta – hitra priprava in enostavna uporaba

Vas zanima šamotna malta oziroma vas zanima, kako poteka njena priprava in kasneje uporaba? Brez skrbi, tako priprava kot uporaba šamotne malte je navedena na embalaži. Pri pripravi in uporabi pa vam vam bomo z dodatnimi nasveti pomagali tudi mi.
Priprava šamotne malte je povsem enostavna in poteka pri nas, tako da gre za naš lasten izdelek. V razmerju 1:1 zmešamo šamotno moko in ognjeodporno glino ter dodamo vodo. Mešanico nato sušimo in žgemo, da ta postane trda.

 

 

Šamotna opeka za dimnik tako kot malta pomemben element

Šamotna opeka je izdelana iz mešanice, ki vključuje posebno glino in primesi, kot so npr. šamotna zrna. Šamotna zrna so vmesni izdelek, ki nastane najprej z mletjem in nato sejanjem žgane surove gline k različnim frakcijam zrnja. Proizvodnja šamotne opeke se opravlja s pomočjo postopkov vlečenja, stiskanja in prešanja gline, zaradi česar postane šamotni material ognjevaren oziroma odporen proti najvišjim temperaturam. Šamotna opeka za dimnik tako kot malta prenese temperaturne obremenitve do 1600°C. Zato jo uporabljamo za obloge kotlov, kurišč, spodnjih delov dimničnih tuljav oz. dimnikov ter tam, ker so prisotne velike temperature.

Obiščite nas.