10. februar 2016

Dimnik za kamin - šamotni dimniki prinašajo številne prednosti

Dimnik za kamin mora ustrezati najnovejšim standardom, saj predstavlja končni člen vašega ogrevalnega sistema. Sodobni dimniki so izdelani iz trpežnih in kakovostnih materialov, ki so odporni tako na vlago kot na temeraturna nihanja v dimniku. Tako se v zadnjih letih vse bolj uveljavljajo šamotni dimniki. Zanje je značilen troslojni dimniški sistem: v notranjosti je šamotna tuljava okrogle oblike, od zunaj jo obdaja plašč iz lahkega betona, med njima pa je toplotna izolacija iz kamene volne. Šamotna tuljava je izdelana iz kakovostnega ognjevzdržnega šamota.
Gradnja dimnika je enostavna, saj vključuje le sestavljanje posameznih elementov dimnika med seboj. Po končani postavitvi šamotnega dimnika se zgornji del dimniške konstrukcije obzida še s šamotno opeko, katero se polaga na posebno konzolno ploščo dimnika.
V podjetju OGM-BI vam izdelamo tudi idealen dimnik za vaš kamin, ki ga boste lahko postavili, kamor boste želeli. Šamotni dimnik za kamin bo vaš prostor napolnil s toploto ter ga estetsko dopolnil. Izdelava dimnikov za kamine sledi sodobnim trendom in tehnološkim inovacijam, zato je dimnik za kamin visokokakovosten in varen izdelek. Ob pravilni uporabi in vzdrževanju bodo šamotni dimniki vašemu ogrevalnemu sistemu zagotavljali dolgo življenjsko dobo.

 

Šamotni dimniki za kamine

 

 

Šamotni dimniki EKOKER in MULTIkeram

Šamotni dimnik za kamin EKOKER je slovenski proizvod, izdelan iz najboljšega šamota, zato bo brez težav zdržal dolga desetletja. Odlikujejo ga enostavna montaža, vrhunska kakovost, ugodna cena, odlične toplotno izolacijske lastnosti ter možnost priključitve kotlov za plin, olje in trda goriva.
MULTIkeram pa predstavlja najsodobnejši dimniški sistem za vse vrste goriv in peči. Še zlasti je primeren za vgradnjo v pasivne in nizkoenergijske hiše; zaradi odpornosti na kondenzat pa je primeren za moker režim dela. Dimniški sistem MULTIkeram LAS je odporen tudi na korozijo in izžiganje saj.

 

 

Gradnja dimnika zahtevno delo, ki ga je najbolje prepustiti strokovnjakom

Pravilna gradnja dimnika predstavlja temelj nemotenega in učinkovitega delovanja ogrevalnega sistema. Zato je treba gradnjo dimnika načrtovati še preden začnete z gradnjo hiše. Prav tako ni odveč, če se pri tem posvetujemo s strokovnjakom. Ta bo namreč poskrbel, da bo tako načrtovanje kot sama gradnja dimnika potekala v skladu s stroko. Nepravilna gradnja dimnika lahko povzroči veliko škode, ki s seboj prinese visok strošek sanacije. Da na to, da je lahko ogroženo celo človeško zdravje in življenja, niti ne pomislimo.
Šamotni dimniki predstavljajo najboljšo rešitev za novogradnje, saj izpolnjujejo vse zahteve sodobne gradnje in ogrevanja. Z vgradnjo šamotne tuljave pa je uspešna tudi sanacija starih dimnikov.

Vas zanima šamotni dimnik za kamin? Obiščite nas.