03. avgust 2015

Sladice brez glutena primerne za vsakogar

Sladice brez glutena so namenjene predvsem tistim, ki imajo težave s prebavljanjem žitnih beljakovin (celiakija). Vse pogosteje pa izdelki brez glutena, ki se ponašajo s kakovostjo in hranilnimi vrednostmi starodavnih žit, iz katerih so narejeni, navdušujejo tudi vse, ki se želijo prehranjevati zdravo in naravno. Priprava brezglutenskih sladic, kot so na primer biskvit brez glutena ali pa muffini brez glutena, utegne biti poseben izziv, saj za njegovo pripravo ne smemo uporabiti pšenične moke, ki je glavni vir glutena. Ta rastlinska beljakovina se danes v pekovskih izdelkih množično uporablja kot vezivo. Več kot je glutena, lepši in mehkejši je kruh. Gluten pa najdemo tudi v ječmenu, rži in sorodnih žitih.
Za pripravo okusne sladice brez glutena moramo torej uporabiti moko brez glutena, na primer ajdovo, amarantovo, čičerikino, koruzno, proseno, riževo ali tapiokino moko. Poleg teh so na voljo tudi posebne mešanice moke, izdelane posebej za ljudi s celiakijo, najdete pa jih tudi v naši spletni trgovini Peki.si. Mešanice za pripravo različnih brezglutenskih sladic so narejene na osnovi riževe moke ter koruznega in krompirjevega škroba, z njimi pa boste lahko pripravili številne sladice brez glutena: mehek in okusen biskvit, mini tortice, kreme, makrone, dekorativno sladkorno čipko ter sladkorne in modelirne mase. Seveda pa ne smemo pozabiti na danes posebej priljubljene sladice - to so muffini brez glutena.
Naj vam celiakija ne postavlja omejitev. Z našimi mešanicami lahko s kar najmanj truda pripravite preverjeno okusne sladice brez glutena, kot so biskvit ali muffini.

 

Sladice in moka brez glutenaMešanica za pripravo mehkega, okusnega in brezglutenskega biskvita

V naši spletni trgovini vam je na voljo tudi mešanica za biskvit brez glutena Rue Flambee. Mešanica zagotavlja pripravo mehkega in okusnega biskvita za torte, ki ima okus in aromo mandlja. Biskvit bo tako okusen, da vaši gostje ne bodo niti opazili, da gre za pecivo brez glutena.
Prav tako bodo na svoj račun prišli ljubitelji muffinov, saj so tudi muffini lahko brez glutena. S predpripravljeno mešanico Rue Flambee za muffine je priprava te tako priljubljene sladice brez glutena lahka in hitra. Mešanici samo dodamo jajca in olje, nato pa maso vlijemo v modelčke in postavimo v pečico za dobre pol ure. Zaradi preproste in hitre priprave so muffini brez glutena odlična rešitev, kadar na primer nenapovedano dobite goste.

Modeli za piškote so le del našega bogatega prodajnega programa, saj ta ni namenjen le sestavinam ter slaščičarski opremi in pripomočkom za pripravo sladice brez glutena. Na voljo vam je tudi kakovostna oprema za gostinstvo, na katero bi bila ponosna vsaka trgovina s slaščičarskimi pripomočki.

 

Vabljeni k ogledu naše ponudbe!