22. december 2015

Špela Peternelj dokazuje, da je homeopatsko zdravljenje učinkovito in zelo uspešno

Homeopatija je svoj dom našla v Škofji Loki

Špela Peternelj je zdravnica z znanjem homeopatije, ki svoje paciente obravnava v zasebni ambulanti na Gorenjskem. Sodobni svet postaja vse bolj naklonjen drugačnim, alternativnim oblikam zdravljenja. Ste že slišali za homeopatsko zdravljenje ali kaj je to homeopatija? Škofja Loka je pred leti medse sprejela Špelo Peternelj, ki se je, da bi izvaja homeopatsko zdravljenje, odpovedala koncesiji in licenci, saj kljub temu da naj bi takšno zdravljenje izvajal zdravnik, ta pri nas ne sme sočasno izvajati uradne medicine. A se stroki med sabo pogosto dopolnjujeta.

 

Zdravnik homeopat kakršna je tudi Špela Peternelj zdravi po principu »Enako z enakim«

Osnovna logika homeopatskih zdravil, ki jih Špela Peternelj predpisuje je, da naravne v veliki dozi povzroči pri zdravem človeku takšne težave, kot jih v majhnih dozah zdravi pri bolnem. Homeopatsko zdravljenje prav tako ne predvideva preizkušanje zdravil z namenom ugotoviti, katere bolezni zdravijo, pač pa ugotoviti katere simptome povzročajo.

 

Homeopatsko zdravljenje največ pozornosti nameni diagnosticiranju

Špela Peternelj homeopatinjaČetudi vas že obravnava vaš izbrani zdravnik, se lahko oglasite v zasebni ambulanti, ki jo vodi Špela Peternelj – zdravnik homeopat. Špela Peternelj je pred leti zaključila svojo dolgo kariero doktorice družinske medicine in odprla svojo homeopatsko prakso. Homeopatija, ki jo izvaja v Škofji Loki, temelji na individualnem pristopu do vsakega posameznega pacienta. Špela Peternelj svojim pacientom za natančno obravnavo nameni tudi več kot uro. Homeopatija namreč verjame, da so na zunaj enaki simptomi, ki bi jih uradna medicina zdravila z istim zdravilom, razlikujejo pri vsakem posamezniku. Individualni pristop zdravnika homeopata je bistven, saj lahko bolniki z enakimi diagnozami prejmejo drugačno homeopatsko zdravilo. Zdravnik homeopat mora poiskati individualne in karakteristične znake oz. simptome vsakega posameznika, zato Špela Peternelj svoje paciente spozna podrobno, njihov značaj, prehranjevalne navade, fizične aktivnosti in podobno.

Homeopatija je star a celovit in samostojen sistem zdravljenja, ki ga je utemeljil in v praksi potrdil nemški zdravnik homeopat Hahnemann. Špela Peternelj upošteva jasno definicijo, strukturo in pravila homeopatije. Če vas homeopatija privlači, naj vas prepriča ambulanta Škofja Loka.  Homeopatsko zdravljenje je namreč namenjeno vsem in pod nadzorom strokovnjakinje, kakršna je Špela Peternelj, tudi ne more narediti škode.