19. marec 2015

Špela Peternelj – homeopatinja in specialistka družinske medicine


Špela PeterneljPredstavitev zdravnika homeopata – Špela Peternelj, dr. med.

Po opravljenem študiju na medicinski fakulteti in specializaciji iz družinske medicine se je sprva zaposlila kot zdravnica v Škofji Loki, kasneje v Železnikih. To delo je opravljala 20 let, nato pa je leta 2008 vrnila koncesijo, saj je nadaljevanje svoje življenjske poti videla predvsem v homeopatiji. S homeopatskim zdravljenjem se je srečala v Slovenskem homeopatskem društvu, s katerim sodeluje že od samega nastanka. Pri njih je po triletnem izobraževanju pridobila diplomo za zdravnika homeopata. Dodatno homeopatsko izobraževanje je opravljala v Indiji in nato še v Grčiji, pri svetovno znanem homeopatu prof. Vithoulkasu, pri katerem trenutno zaključuje tudi 800-urni učni program preko spleta. Vsako leto se za 1 ali 2 tedna vrača na Mednarodno akademijo za klasično homeopatijo (International Academy of Classical Homeopathy) v Grčijo, kjer udeleženci skupaj s prof. Vithoulkasom zdravijo paciente s celega sveta. V želji po dodatnem znanju in poznavanju aktualnih spoznanj se prav tako redno udeležuje homeopatskih srečanj in kongresov v Sloveniji in tujini.


Homeopatsko zdravljenje pri zdravniku homeopatu Špeli Peternelj

Homeopatija je edinstven in izredno učinkovit način zdravljenja, ki ne pozdravi samo akutne bolezni, temveč deluje celostno na telo, tako na telesni, čustveni kot tudi miselni ravni. Metodo zdravljenja je pred več kot 200 leti utemeljil nemški zdravnik Samuel Hahnemann. Homeopatsko zdravljenje temelji na načelu »podobno se zdravi s podobnim«. To pomeni, da tista snov, ki pri zdravem človeku povzroči določene simptome in/ali znake, ozdravi bolnika s podobnimi težavami. Homeopatska zdravila se vedno predpišejo glede na bolnikovo celotno stanje in simptome in ne na osnovi diagnoze bolezni.


Homeopatija - Škofja Loka

Špela Peternelj sedaj opravlja svoje delo s področja homeopatije na Poljanski 8 v Škofji Loki. Njen način dela omogoča poglobljeno in individualno obravnavo. Homeopatsko zdravljenje namreč zahteva holističen pristop, ki je v splošni medicini zaradi pomanjkanja časa marsikdaj otežkočen.