28. november 2016

Družinsko pravo je eno od širših področij prava nasploh

družinsko pravo nasveti

Družinsko pravo predstavlja enega izmed širših področij prava, pravni nasveti iz družinskega prava pa so vse bolj zaželjeni. Družinsko pravo zajema več področij. Zajema področja razveze zakonske zveze, preživljanje otrok, pravice otroka, razmerja med otroci in starši oz. zakonitimi zastopniki, zavzema se za preprečevanje nasilja v družini in ureja morebitno dolžnost preživljanja bivšega zakonca.


Nasveti iz družinskega prava in iz dedovanja


Družinsko pravo pa ni povezano le z odnosi v družini, pač pa gre z roko v roki z njim tudi dedno pravo. Družinsko pravo in dedovanje sta tako trdno povezana zaradi dejstva, da se v primeru, ki oporoka ni bila zapisana, deduje po zakonu, zakonito dedovanje pa temelji prav na družinskih oz. sorodstvenih vezeh. Zakonito dedovanje poteka v dednih redih. V prvi dedni red uvrščamo potomce zapustnika in njegovega zakonskega oz. zunajzakonskega partnerja, v drugi dedni red uvrščamo zapustnikove starše in njihove potomce ter zapustnikovega partnerja, v tretji dedni red pa uvrščamo zapustnikove stare starše in njihove potomce. Zaradi velike povezanosti družinskega prava z dedovanjem lahko opazimo, da mora dober odvetnik za družinsko pravo razpolagati z znanjem iz obeh področij.


Nasveti iz družinskega prava na podlagi dobrega odvetniškega mnenja


Ključna lastnost dobrega odvetnika za družinsko pravo je, da bo znal dosledno, natančno in kreativno povezati vsa področja družinskega prava. Prav tako ne smejo manjkati povezave med družinskim in dednim pravom. Samo s pomočjo vseh naštetih znanj, vam bo lahko odvetnik za družinsko pravo zagotovil korektne nasvete in vas pravilno vodil skozi postopke.
V naši pisarni vam bomo z veseljem pomagali z nasveti iz družinskega prava. Za vprašanja smo vam na voljo tudi po telefonu ali e-mail naslovu, kjer se lahko kasneje dogovorite za termin in nas obiščete v naši pisarni družinskega prava v Ljubljani ter si zagotovite nasvete iz družinskega prava takoj, ko jih potrebujete. Ob obisku pisarne vas bo pričakala ekipa odvetnikov za družinsko pravo, ki vam bo pomagala rešiti vse dvome in bo s pomočjo večletnih izkušenj in svojega strokovnega znanja poiskala pravo rešitev za vas in za nastalo situacijo.