01. avgust 2016

Zidanje dimnika zahtevno delo, ki mora potekati v skladu z najvišjimi standardi

Zidanje dimnika mora biti dobro premišljeno, saj je od dobrega načrtovanja odvisna učinkovitost celotnega ogrevalnega sistema. Če za zidanje dimnika niso uporabljeni vrhunski materiali in če gradnja dimnika ni v skladu s stroko, lahko to povzroči veliko škode. Celo ogrozi lahko človeško zdravje in življenja. Zato je zidanje dimnika najbolje prepustiti strokovnjakom, ki bodo poskrbeli, da bo vaš dimnik zdržal dolgo, predvsem pa deloval varno.
Vas zanima, kako poteka zidanje dimnika hiše v podjetju OMG-BI d.o.o.? Na voljo sta dva dimniška sistema: Ekoker in MULTIkeram. Oba predstavljata odlično izbiro tako za zidanje dimnika, prav tako pa je z njima uspešna tudi sanacija zidanega dimnika.

 

Zidanje in sanacija zidanega dimnika

 

 

Sanacija zidanega dimnika povrne učinkovitost in zagotovi večjo varnost

Sanacija zidanega dimnika bo dimniku povrnila učinkovitost, obenem pa zagotovila varnost vašemu domu in družini. Dimniki zidani iz navadne opeke in številnimi spoji med njimi so že nekaj časa preteklost. Ker je njihova zunanja in notranja oblika bila pravokotna, so se v notranjih vogalih sten pogosto nabirale saje, kar je zaradi slabega tesnjenja fug z malto marsikdaj privedlo do požara. Poleg tega je dim zaradi pravokotne oblike dimniške tuljave težje izhajal v ozračje.
Sanacija zidanega dimnika je potrebna takoj, ko ugotovite, da vaš dimnik ne deluje kot bi moral. Glede na obseg poškodb sta možni dve vrsti sanacije. Sanacija zidanega dimnika z vstavitvijo keramične dimne cevi je najhitrejša in najcenejša možnost, medtem ko je rušenje starega in zidanje novega dimnika v primeru hudih poškodb nekoliko daljši proces, s tem pa tudi dražji. Katera možnost bo bolj primerna za vas, bo po temeljitem pregledu dimnika, odločil strokovnjak.

 

 

Šamotni dimnik - zidanje dimnika s kakovostnimi šamotnimi izdelki

Šamotni dimnik, v zadnjih desetletjih najbolj uveljavljen dimniški sistem, je montažen troslojen sistem, ki ima v notranjosti tuljavo okrogle oblike iz kakovostnega ognjevzdržnega šamota. Obdajaj jo toplotna izolacija iz kamene volne, vse skupaj pa plašč iz lahkega betona. Šamotna tuljava je stabilna, obstojna tako na visoko kot nizko temperaturo, kar pomeni, da onemogoča prehod kondenza skozi stene tuljave, ter je plinsko neprepustna.
Prednost šamotnega dimnika je tudi v enostavni gradnji, saj je izdelan že kot celoten sistem dimnika. Torej se posamezne elemente med sabo le sestavlja.

Šamotni dimnik – najboljša izbira za vas.