12. februar 2016

Zaščitna obleka za varno in udobno delo

Zaščitna obleka predstavlja pomemben del obvezne zaščitne opreme vsakega zaposlenega. Še posebej če ta svoje delo opravlja na manj varnih delovnih mestih. Ne glede na to, kakšno zaščitno obleko boste izbrali, mora ta ustrezati vsem varnostnim kriterijem. Zaščitna obleka naj bo izdelana iz najkakovostnejših materialov, ki zagotavljajo najvišjo možno zaščito, obenem pa tudi udobje in funkcionalnost. Zaščitna obleka mora zagotavljati čim bolj neovirano gibanje in ne sme vplivati na vaše delo in počutje.
V naših prodajalnah vas čaka različna zaščitna obleka: delovne hlače, jakne, brezrokavniki in zaščitne rokavice. Poleg oblačil lahko pri nas dobite tudi vso ostalo zaščitno opremo in delovna varovala, kot so zaščitni delovni čevlji, zaščitna očala in zaščitne čelade, ki ravno tako kot zaščitna obleka zagotavljajo varno in udobno delo. Za varen in stabilen korak bodo poskrbeli visoki in nizki zaščitni delovni čevlji ter gumijasti čevlji.

 

 

Zaščitne rokavice nudijo najboljšo zaščito za roke

Zaščitne obleke in ostala zaščitna opremaPoškodbe rok in prstov so med najpogostejšimi poškodbami pri delu, zato je zaščitna oprema za roke nujna. V naši trgovini boste našli zaščitne rokavice izdelane iz kakovostnih materialov in za različne namene. Med najbolj priljubljenimi so zagotovo široko uporabne usnjene rokavice iz različnih vrst usnja ter bombažne rokavice, ki jih lahko uporabljate za najrazličnejša opravila doma in v službi, saj nudijo nežno zaščito rok, hkrati pa tudi zračnost in udobje. Na voljo so tudi zaščitne rokavice iz lateksa, poliamida, klorovlaken in nitrila, pa tudi takšne, ki so namenjene določenim poklicnim profilom, na primer izolacijske, protivrezne ali aluminizirane.
Zaščitne rokavice so na voljo v različnih velikostih, pri določanju velikosti pa sta pomembni dve meri: obseg dlani ter dolžina dlani, ki se meri od vrha sredinca do zapestja.

 

 

Zaščitna očala in vizirji ščitijo oči

Zaščitna očala nudijo zaščito oči pred trdimi delci, brizgi tekočin, škodljivimi žarki, udarci in visoko temperaturo, ki lahko oko poškodujejo. Na voljo je več vrst zaščitnih očal. Vsaka so prilagojena za določeno vrsto dela. Vsa zaščitna očala so v primerjavi s klasičnimi očali bistveno večja, in sicer z namenom, da pokrijejo čim večjo površino okoli oči in temenskega dela obraza.
Najpogostejša so klasična zaščitna očala najpogostejša. Očalna stekla so prozorne ali rumene barve in so primerna za najširšo uporabo. Uporabljajo se v različnih delovnih industrijskih okoljih ali na mestih, kjer je v zraku veliko prahu.

Vabljeni v trgovino Trgos, kjer vas po ugodni ceni čaka kakovostna zaščitna obleka in ostala varovalna oprema, med katero so tudi delovni zaščitni čevlji.