30. julij 2015

Vulkanizerstvo v Ljubljani nudi poceni gume in menjavo

Vulkanizerstvo avtocentra Velič v Ljubljani vam ugodno opravi menjavo pnevmatik dvakrat na leto. Menjava zimskih gum za letne je jeseni priporočljiva, saj pozimi ni dobro uporabljati letnih avtomobilskih pnevmatik. V našem vulkanizerstvu v Ljubljani lahko zelo ugodno opravite menjavo zimskih gum, saj se pri nas dobijo najcenejše pnevmatike. Poleg storitev vulkanizerstva pri nas v Ljubljani opravljamo tudi druge storitve, kot so denimo vzdrževanje klime v avtu. Pri nas lahko opravite tudi najcenejši servis avtomobila.

 

Vulkanizerstvo avtocentra Velič v Ljubljani vam svetuje

Vulkanizerstvo v LjubljaniZaradi zakona je potrebno 15. novembra zamenjati avtomobilske pnevmatike. Mnogi se za to odločijo le, ker so v to prisiljeni. Nekateri tega ne storijo, ker imajo še bolj kvalitetne letne gume, zato zimo prevozijo z njimi in s snežnimi verigami v prtljažniku. Svetujemo vam, da ne postopate tako. Menjava zimskih gum ni priporočljiva, ker tako pravi zakon, ampak zaradi varnosti na cesti. Letne gume namreč pozimi postanejo pretrde, česar posledica ni le daljša zavorna pot, ampak so vozne značilnostmi s takšnimi gumami popolnoma drugačne kot poleti. To pa je za voznika lahko nevarno. Zato priporočamo, da menjavo zimskih gum opravite pravočasno, torej takoj, ko občutno padejo temperature in ne šele 15. novembra. Takrat ste toplo vabljeni v naše vulkanizerstvo v Ljubljani, kjer vam bomo ugodno prodali avtomobilske pnevmatike, ob tem pa lahko opravite še najcenejši servis avtomobila ali vzdrževanje klime v avtu.

 

Zimske avtomobilske pnevmatike poleti delujejo slabo

Dobro je, da menjavo zimskih gum opravite tudi spomladi. Veliko voznikov uporablja in kupuje samo zimske pnevmatike, s katerimi vozi tudi poleti, da prihrani z menjavo avtomobilskih pnevmatik. Tudi to seveda ni dobro, saj zimske gume poleti otrdijo in potem pozimi niso več optimalne. Poleg tega je zimska guma poleti premehka, zato je večja tudi poraba goriva v tem letnem času. Takšna guma se poleti močno obrabi zaradi velikih temperatur na vozni površini, kjer tudi njen oprijem vsekakor ni najboljši. Zato se raje oglasite v našem vulkanizerstvu v Ljubljani, kjer boste z nakupom in menjavo gum napravili dober posel, pa še varnost na cesti bo optimalna.