28. april 2016

Vitamin D v sprejuVitamin D – kapljice manj priročne kot vitamin D3 v spreju

 

Vitamin D je eden najpomembnejših vitaminov, saj je bistven za pravilen razvoj, rast in ohranjanje zdravja. Zagotavlja normalen in zdrav razvoj kosti in zob, delovanje mišic in imunskega sistema.

Vitamin D nastaja v koži pod vplivom UVB sončnih žarkov. V našem zmerno toplem pasu nastaja dovolj vitamina D le od marca do oktobra. Da bi v zimskem času preprečili pomanjkanje vitamina D, moramo le-tega vnašati v naše telo s hrano. Vendar le malo živil vsebuje vitamin D v omembe vredni količini. To so mastne ribe, ribje olje, jetra ter jajčni rumenjak. Rastlinska živila vsebujejo zelo majhne ali pa nične količine vitamina D. Zadostno količino vnosa lahko dosežemo le s prehranskimi dodatki. Vitamin D lahko dobite kot kapljice, tablete ali kaspule, vse troje pa učinkovito nadomešča vitamin v spreju.

A ne glede na to, koliko vitamina D dejansko potrebujemo, lahko zagotovo govorimo o pomanjkanju le-tega. Do pomanjkanja pride zaradi nezadostne izpostavljenosti sončnim žarkom (zlasti v zimskem času), prehrane revne z vitaminom D, bolezni, starosti ali jemanja nekaterih zdravil. Pomanjkanje vitamina D ne pripelje le do rahitisa, temveč tudi do številnih drugih bolezni. Še zlasti je vitamin D pomemben pri dojenčkih. Vsebnost vitamina D v materinem mleku namreč ne zadošča za pokrivanje dnevnih potreb, zato je potreba po dodajanju vitamina D nujna.

 

Vitamin D - kapljice učinkovito nadomešča sprej  

 

Vitamin D kapljice, tablete in kapsule je treba praviloma zaužiti z vodo. Za tiste, ki težko požirajo, pa odlično in učinkovito rešitev predstavlja Valens vitamin D3 v spreju. Valens Vitamin D3 v spreju vsebuje kombinacijo vitaminov D3 in K2 naravnega izvora. Omenjena vitamina prispevata k ohranjanju zdravju kosti in zob, vitamin D3 pa ima tudi vlogo pri normalni absorpciji kalcija. Vitamin D3 v spreju je najbolj učinkovit, če ga razpršimo neposredno pod jezik. Tako se vitamin D skozi sluznico absorbira neposredno v kri in zaobide prebavni sistem, ki pogosto moti absorpcijo vitamina D, kadar gre za kapljice, tablete ali kapsule. Telo bo tako oskrbljeno s celotno količino vitamina D, vsebovano v vsakokratnem razpršku.

 

Zato nikar ne odlašajte in čim prej izberite prehransko dopolnilo vitamin D. Ker so kapljice nekoliko manj priročne in učinkovite, vam priporočamo, da namesto njih izberete vitamin D3 v spreju. Obiščite našo spletno stran.