10. julij 2015

Vakuumski cevni kolektor prinaša boljši izkoristek od ploščatega

Vakuumski kolektor predstavlja novo generacijo sončnih kolektorjev, ki se od ploščatega razlikuje v tem, da ima veliko nižji tlak od zračnega, s tem pa tudi višji izkoristek. Zmogljivi vakuumski cevni kolektor tako lahko pokrije do 85% potreb po sanitarni vodi in 40% potreb po ogrevanju prostorov. Obenem pa so vakuumski sončni kolektorji vedno bolj ekonomsko upravičena naložba, saj njihova cena pada, medtem ko cene ostalih virov nenehno rastejo. Ker solarno ogrevanje velja za alternativni vir energije, lahko za nakup sončnih kolektorjev dobite tudi subvencijo Eko sklada. To pa pomeni tudi precej nižje stroške začetne investicije.
Cena vakuumskih kolektorjev je, kljub temu, da je njihova izdelava nekoliko dražja v primerjavi z izdelavo ploščatih kolektorjev, konkurenčna. Saj prinašajo toliko pozitivnih učinkov, da veljajo za najbolj ekonomičen in ekološko napreden sistem izkoriščanja sončne energije.

 

Vakuumski kolektor za učinkovito solarno ogrevanje vode in prostorov

Solarno ogrevanje postaja vse bolj priljubljen način ogrevanja bivalnih prostorov in sanitarne vode. Sončna energija je namreč obnovljiva, brezplačna, okolju in uporabniku prijazna, neodvisna in udobna, saj je ni treba naročiti ali z njo polniti rezervoarja. Sonce v dveh tednih odda toliko energije, kolikor je vsebujejo zaloge vseh fosilnih goriv na svetu.
Za učinkovito solarno ogrevanje prostorov in pripravo tople vode je bistvenega pomena, kako čim bolje uporabiti vso razpoložljivo energijo sonca. Pri tem je najpomembneje, da izberemo čim boljši vakuumski cevni kolektor, ključnega pomena je tudi njegova postavitev. Montaža solarnih kolektorjev je najprimernejša na območjih, kjer je čez leto največ sonca. Pomembno je tudi, da so sončni kolektorji usmerjeni proti jugu.

 

Vakuumski cevni kolektor za ogrevanje prostorovCena vakuumskih kolektorjev Greenland Systems je ugodna - hitra in preprosta montaža

Vakuumski cevni solarni kolektor GreenLand Systems po zaslugi vrhunske tehnologije toplotnih cevi (Heat Pipes) odlikujeta predvsem visoka zmogljivost in maksimalen izkoristek. Tako za manjši strošek pridobimo več energije, hkrati pa vakuumski cevni sončni kolektor GreenLand Systems omogoča delovanje skozi vse leto, tudi pozimi. Njegova montaža je preprosta, prav tako tudi vzdrževanje. Cena vakuumskih kolektorjev je glede na prihranek energije povsem sprejemljiva. Po zaslugi vrhunskih materialov so tovrstni sončni kolektorji namreč izjemno zmogljivi in kos vsem vremenskim nevšečnostim, saj ne glede na sončno obsevanje ujamejo veliko sončne energije.


Obiščite našo spletno stran in se sami prepričajte o številnih prednosti, ki jih prinašajo vakuumski kolektorji GreenLand Systems. Ena takšnih prednosti je zagotovo ugodna cena. Vabljeni!