03. november 2015

Cena toplotnih črpalk in druge podrobnosti


Cena toplotne črpalke je odvisna od različnih dejavnikov, in sicer predvsem od moči in vrste toplotne črpalke. Vendar pa zaradi izjemne učinkovitosti sama cena toplotne črpalke niti ni najbolj bistvena – precej bolj ključen je prihranek pri stroških ogrevanja, ki vam ga na dolgi rok zagotavlja uporaba toplotne črpalke. Preverite tudi možnost delno subvencionirane cene toplotne črpalke, ki jo omogoča država, saj je ta način ogrevanja med najbolj ekološko varnimi. Tega se zaveda vse več ljudi, ki jim ni vseeno za prihodnost našega planeta, kar je tudi eden razlogov za to, da je prodaja toplotnih črpalk za stanovanje v zadnjih letih bliskovito narastla.

 


Prodaja toplotnih črpalk za stanovanjeVrste toplotnih črpalk

Toplotne črpalke delimo glede na vire toplote za ogrevanje in glede na snov, ki jo s tem segrevamo. Tako poznamo v osnovi štiri vrste toplotnih črpalk – voda/voda, zemlja/voda, zrak/zrak in zrak/voda. Toplotna črpalka zrak/zrak tako denimo ogreva zrak v vašem stanovanju s pomočjo toplote, ki jo odvzema zunanjemu zraku ali odpadnemu zraku iz prezračevalnih sistemov, v nekaterih primerih pa tudi zraku iz drugih prostorov vašega doma, na primer iz kleti. Delovanje toplotne črpalke zrak/zrak je precej podobno delovanju klima naprave, ki ima tudi funkcijo ogrevanja. Druge vrste toplotnih črpalk, ki smo jih omenili, so namenjene segrevanju vode, pri čemer se toplota črpa iz različnih medijev – iz vode, zemlje ali zraka.

 

 

Specializirana prodaja toplotnih črpalk različnih vrst

Ena izmed ključnih dejavnosti podjetja Iblo je prav prodaja toplotnih črpalk. Smo podjetje z dolgoletno tradicijo in izkušnjami na področju ogrevanja in hlajenja. Vseskozi se trudimo, da svojimstrankam ponujamo najboljšo kakovost za ugodno ceno. Toplotne črpalke in druge izdelke lahko naročite kar v naši spletni trgovini. V najkrajšem možnem času bomo odpremili izbrano napravo in poskrbeli za varno dostavo. Pred naročilom pa ne pozabite preveriti naše posebne ponudbe akcijskih cen toplotnih črpalk in drugih naprav, ki jo redno posodabljamo. Morda boste našli nekaj povsem primernega za svoje potrebe.

 


Montaža, vzdrževanje in servis

Poleg prodaje toplotnih črpalk za stanovanje vam v podjetju Iblo ponujamo tudi možnost montaže. Na zalogi imamo tudi rezervne dele za toplotne črpalke v prodaji, zato vzdrževanje in servis ne bosta problem. Pogosto je namreč nižja cena naprave posledica pomanjkanja ustreznih rezervnih delov za toplotno črpalko. Prihranek je v takšnih primerih zgolj navidezen, na dolgi rok pa bo cena toplotne črpalke precej visoka. Nekaj previdnosti pri nakupu torej ne bo odveč.