17. julij 2015

Tradicionalna tajska masaža del tradicionalne tajske medicine

Tradicionalna tajska masaža za lajšanje bolečin in preprečevanje bolezni uporablja različne tehnike masaže, ki največkrat temeljijo na navornem raztezanju mišic ob hkratnem pritiskanju na energijske točke, da bi se znova vzpostavil neoviran pretok energije skozi telo. Tradicionalna tajska masaža vpliva na večjo gibljivost sklepov, izboljšanje krvnega obtoka, okrepitev notranjih organov in na boljši pretok energije po telesu. Ker tradicionalna tajska masaža deluje veliko globlje kot klasična masaža, jo imenujemo tudi masaža vitalnosti. Običajna, približno enourna seansa se običajno začne pri nogah in konča pri glavi. Ta način zdravljenja in duhovne prakse se uporablja v tradicionalni tajski medicine že več kot 2500 let.

 

Tajska masaža z aromatičnimi olji najbolj priljubljena

Tradicionalna tajska masažaTradicionalna tajska masaža ni edina dobra masaža, ki vam je na voljo v masažnem salonu Onzonthai Ljubljana Rudnik. Na voljo vam je tudi najbolj priljubljena tajska masaža z aromatičnimi olji ter tajska masaža s toplimi zelišči, z aloe vero, 100% arganovo kremo in kremo macadamia. Nudimo pa tudi druge tajske masaže, kot so refleksna masaža stopal, čokoladna masaža, antistresna masaža in prenatal masaža za nosečnice.

V primerjavi z nekoliko tršo tradicionalno masažo je tajska masaža z aromatičnimi olji bolj sprostitvena, zato je še posebej primerna za tiste, ki tajsko masažo občutijo prvič. S kombinacijo ročnih tehnik mehke in močne masaže z dolgimi in kratkimi masažnimi gibi in pritiski s stimulacijo akupresurnih točk vas bo tovrstna tajska masaža sprostila, obnovila vaše telo in um ter vas napolnila z energijo. Naravna eterična olja kožo negujejo in pripomorejo k vzpostavitvi telesnega in duševnega ravnovesja

 

Tajska masaža s toplimi zelišči za nepozabno stanje sprostitve

Tajska masaža s toplimi zelišči je podobna tajski masaži z aromatičnimi olji, le da so tu vključena v bombaž zavita in na prijetno temperaturo segreta zelišča, ki blagodejno delujejo na kožo. Njihov vonj ustvari prijetno sprostitev celotnega telesa. Mešanica zelišč običajno vsebuje kurkumo, limonino travo, limetino skorjo, sol, kafro ter še nekatera druga zelišča, vsa pa delujejo protivnetno na prizadete mišice.

Tajska masaža s toplimi zelišči skupaj s prijemi tradicionalne tajske masaže deluje pozitivno predvsem pri revmatičnih obolenjih, bolečinah v mišicah in sklepih, čezmerni utrujenosti in pri odzivih telesa na sezonske spremembe. Blagodejni učinek toplih zelišč nas pripelje v nepozabno stanje sprostitve.

 

Redna tedenska tradicionalna tajska masaža ugodno vpliva na delovanje organizma in duševno počutje. Zato nikar ne odlašajte in obiščite salon tajske masaže Onzonthai Ljubljana, kjer vas čakata tako tradicionalna tajska masaža kot tajska masaža s toplimi zelišči in z aromatičnimi olji.

Vabljeni!