21. april 2015

Tortice na palčki ali cake pops

Majhna tortica v obliki lizike

Tortice na palčki so okusni drobni grižljajčki. Gre pravzaprav za miniaturne tortice, ki jih nataknemo na palčke in zato spominjajo na lizike. Osnovo tortice na palčki oz. cakepops predstavlja mehka sredica (mascarpone, nutella,…), ki jo obdaja plast testa in poliv (jogurt, čokolada), za še večji estetski učinek pa jih lahko tudi posujemo s pisanimi mrvicami. Cake pops oz. tortice na palčki so običajno zavite v prozorno vrečko, ki jo zatesnimo z okrasno pentljo. Takšna sladica je zelo očarljiva že na pogled, ko pa v tortico na palčki ugriznemo in okusimo kombinacijo nežne kreme in sočnega biskvita, se nam zazdi, da imamo v rokah košček nebes.

 

Tortice na palčki (cakepops) za vsako priložnost

Drobne tortice na palčki oz. cake pops se odlično obnesejo na otroških zabavah, praznovanjih rojstnih dnevov, poslovnih dogodkih in porokah. Zaradi estetskosti in ljubkosti se velikokrat podarjajo kot darilo prijateljicam ali ljubljenim osebam za valentinovo. Nasmeh pričarajo otrokom in odraslim.

 

Tortice na palčkiNaredite tortice na palčki po vašem okusu

Svoje cakepopse si lahko zlahka naredite tudi sami. Spletna trgovina Peki.si vam namreč nudi vse potrebne surovine za izdelavo lastnih tortic na palčki. Pri nas boste tako našli raznobarvne prelive, opekače za peko testa, silikonske pekače za peko cake popsov v različnih oblikah, palčke, pisane posipe, sladkorne kristalčke, vrečke za cakepopse, čokoladne mrvice, stojala za cakepopse, knjige z recepti za tortice na palčkah in modelčke za tako imenovane push-up pops.

Čeprav so cake popsi videti kot prave male umetnine, pa njihova priprava ni pretirano zahtevna, sploh če imate prave pripomočke zanjo. Obiščite spletno trgovino s slaščičarskimi pripomočki Peki.si in si oglejte pestro ponudbo različnih pripomočkov za peko tortic na palčki. Prepričani smo, da boste v pripravi cake popsov zelo uživali in z njimi razveseljevali vaše najdražje.