22. december 2015

Cena toplotne črpalke je majhna, prihranek pri ogrevanju pa velik

Ogrevanje s toplotno črpalko predstavlja varčno vrsto ogrevanja, saj je energetsko učinkovito, prijazno okolju in neškodljivo zdravju. Na ta način lahko v primerjavi z drugimi viri ogrevanja kot so kurilno olje, drva ali plin, zmanjšate stroške kurjave do 65 %. Toplotna črpalka za ogrevanje hiše iz okolice namreč vzame 75 % zahtevane energije, pri tem pa okolja ne obremenjuje z izpusti toplogrednih plinov kot je CO2.

 


Ogrevanje s toplotno črpalkoOgrevanje s toplotno črpalko cena

Cena toplotne črpalke je odvisna od vrste in moči naprave, je pa za vsako od njih značilno, da zagotavlja znaten prihranek. Odlikuje jo tudi enostavna in poceni montaža, minimalni stroški vzdrževanja in ugoden servis. Cena Toplotne črpalke je toliko bolj ugodna zaradi dolgoročnega prihranka, saj se osnovna investicija praviloma povrne vsaj v roku treh let. V primeru, da se odločite za zamenjavo vašega starega sistema ogrevanja, vam črpalko priključimo na obstoječe radiatorje ali na talno gretje tako v novogradnjo kot v obstoječi objekt, in to brez večjega posega v samo stavbo. Ogrevanje s toplotno črpalko lahko izvedemo z dvema različicama, katerih cena je ugodna:

  • Split sistemi in
  • Monoblock sistemi.

 


Toplotna črpalka za ogrevanje doma – poraba energije

Poraba električne energije je odvisna od več dejavnikov, med katerimi so površina hiše, energija, potrebna za ogrevanje prostorov, in število oseb, ki uporabljajo toplotno sanitarno vodo. Skupna letna poraba toplote se giblje okrog 50 kWh za kvadratni meter stanovanjske površine, pri stari in energetsko potratni hiši pa tudi do 150 kWh. Pri sodobnih stavbah ogrevanje s toplotno črpalko prinaša potrebe po zgolj četrtini električne energije, pri starejših stavbah pa tudi do polovice. Toplotna črpalka za ogrevanje hiše vam tako prinaša znižanje stroškov ogrevanja, poleg tega pa si pri nas lahko privoščite zares ugoden servis toplotne črpalke. Na spletni strani lahko izberete vrste toplotnih črpalk, na voljo pa so vam tudi številne klima naprave, gospodinjski aparati in drugi aparati za dom.