03. november 2015

Klima z montažo ali brez?

 

Klima z montažo, že vključeno v paket, je priročna rešitev, ki zagotavlja, da bo delo opravil izkušen monter. Najemanje nepooblaščenih izvajalcev te storitve je sicer v nekaterih primerih res cenejše, vendar pa je precej več verjetnosti, da bo tako pogosteje prihajalo do okvar klima naprave, zato je prihranek zgolj navidezen.

 

 

Klima za ogrevanje z montažoKlima – cena

Cena klime je odvisna predvsem od tipa in od moči naprave, kar je povezano s hitrostjo ohlajanja oziroma segrevanja prostora. Vendar pa je lahko kakovostna in učinkovita tudi klima za ugodno ceno. Potrebovali boste le nekaj potrpežljivosti in rednega spremljanja akcijskih ponudb, ki jih za svoje stranke pripravljamo in redno posodabljamo tudi v podjetju Iblo – ena naših glavnih dejavnosti je prav prodaja klim z montažo in servisom. Po drugi strani marsikoga premami nizka cena rabljenih klim, vendar vam sami tovrstne nakupe odsvetujemo, saj so povezani z velikimi tveganji in pogostejšimi okvarami klima naprave.

 


Paket klime z montažo

V želji, da bi svojim strankam zagotovili čim bolj celostno storitev, vam ob nakupu klime nudimo tudi montažo. Paket klime z montažo, ki je lahko tako nadometna kot podometna, zajema tudi predhodno svetovanje glede najprimernejše naprave za vaše potrebe in najugodnejšega mesta za namestitev ter natančne napotke glede pravilne uporabe naprave. Dodatna prednost paketa klime z montažo je, da boste plačali precej manj kot v primeru ločenega kupovanja klima naprave in najemanja monterjev.

 


2 v 1 – klima za ogrevanje in hlajenje prostora

Poleg klasičnih klima naprav, namenjenih zniževanju temperature zraka v prostoru, postajajo vse bolj priljubljene klime za ogrevanje stanovanja, ki imajo še vedno tudi funkcijo hlajenja. Cena klime za ogrevanje in hlajenje je tako v resnici precej nižja, kot je videti na prvi pogled, saj morate upoštevati, da pravzaprav dobite dve napravi, združeni v eni. Električna poraba klime za ogrevanje stanovanja je precej nižja v primerjavi z drugimi grelnimi napravami, saj je velik del toplote pridobljen iz okoliškega zraka. Prednosti, povezane z nižjo porabo klime za ogrevanje, so torej tako ekološke kot ekonomske.