17. december 2015

Špela Peternelj, dr. splošne medicine, ki jo je poklicna pot zanesla v homeopatijo

Špela Peternelj, dr. splošne medicine, se je po dvajsetih letih klasičnega zdravljenja pacientov odločila, da se posveti homeopatiji oziroma zdravljenju s homeopatskimi zdravili …

 

Homeopatija v Sloveniji

Odločitev, ki jo je Špela Peternelj, dr. splošne medicine, sprejela, vsekakor ni bila lahka, saj homeopatija v Sloveniji ni kompatibilna z zdravniško licenco, ki se ji je morala tako odpovedati. Špela Peternelj, dr. splošne medicine, sicer meni, da je najbolj učinkovita prav kombinacija obeh pristopov, ki je dovoljena v vseh drugih državah članicah EU, kjer je zdravnik z licenco lahko obenem tudi zdravnik homeopat. Špela Peternelj je morala tako izbirati in na koncu se je tehtnica prevesila na stran homeopatije, ki je lahko učinkovit način zdravljenja pri številnih boleznih, tako akutnih kot kroničnih, v tujini pa se homeopatska zdravila pogosto predpisujejo tudi bolnikom z rakom, predvsem za lajšanje stranskih učinkov kemoterapije, in sicer jih lahko predpiše tudi dr. splošne medicine. Špela Peternelj svoje odločitve ne obžaluje, obenem pa pacientom, ki se odločijo za obisk pri njej, nikoli ne odsvetuje vzporednih terapij, ki jih priporoča klasična medicina.

 

Prednosti homeopatskih zdravil 

Špela Peternelj, dr. splošne medicine, je prepričana, da v mnogih primerih klasična zdravila s številnimi stranskimi učinki, kot so na primer antibiotiki, niso potrebna. Ta pogosto zmanjšajo odpornost organizma, medtem ko homeopatska zdravila delujejo na dolgi rok in okrepijo imunski sistem. Seveda pa se Špela Peternelj, dr. splošne medicine, zaveda, da morajo biti tudi homeopatska zdravila predpisana z veliko mero previdnosti.