23. marec 2016

Šentjanževo olje – vsestranska uporaba in ugodna cena

Šentjanževo olje se pridobiva z namakanjem šentjanževke, trajnice z značilnimi rumenimi cvetovi, ki cveti v poletnih mesecih, v oljčnem olju. Možnosti uporabe šentjanževega olja oziroma njegove koristi pa so kljub njegovi relativno preprosti sestavi izjemno pestre. Če pri tem upoštevamo še zelo dostopno ceno šentjanževega olja, še posebno v primerjavi s podobnimi izdelki, katerih delovanje je precej bolj zamejeno, lahko ugotovimo, da gre za enega najbolj koristnih kozmetičnih produktov, ki so ga poznali in s pridom uporabljali tudi naši predniki. Vprašanje torej ni, ali kupiti, ampak predvsem kje kupiti šentjanževo olje …

 

 

Vsestranska uporaba šentjanževega oljaUporaba šentjanževega olja je lahko zelo raznolika

Poglejmo torej malce pobliže, s katerimi koristnimi učinki se ponaša šentjanževo olje. Uporaba je v prvi vrsti namenjena negi suhe in razdražene kože. V tem pogledu lahko šentjanževo olje primerjamo z ognjičevo kremo in karitejevim maslom za kožo, saj sta tudi to izdelka, ki kožo izdatno vlažita in ji vrneta zdravo napetost in elastičnost. Podobno kot karitejevo maslo za kožo lahko tudi šentjanževo olje uporabite za nego suhih las, posebno konic, medtem ko si ognjičeva krema in šentjanževo olje delita drugo pomembno lastnost – obe sredstvi lahko namreč s pridom uporabite v primeru sončnih opeklin, vendar pa je treba opozoriti, da se pred samim izpostavljanjem sončnim žarkom odsvetuje, da na kožo nanašate šentjanževo olje. Uporaba šentjanževega olja je mogoča tudi pri masažah, saj pomaga pri bolečinah v hrbtu in različnih poškodbah, poleg tega pa je šentjanževka znana po svojem sprostitvenem učinku oziroma po blagodejnem delovanju na živčni sistem.

 

 

Kje kupiti kakovostno šentjanževo olje po ugodni ceni?

Razlika med kakovostjo na prvi pogled precej podobnih izdelkov je pogosto precejšnja, kar velja tudi za šentjanževo olje. Kje kupiti izdelek primerne kvalitete, ki bo kos nalogam, ki naj bi jih opravljalo pravo šentjanževo olje? Cena ni nujno edini pokazatelj same kakovosti, zato je dobro, da ste pri odločanju o tem, kje kupiti šentjanževo olje, pozorni tudi na nekatere druge lastnosti izdelka. Pomembno je predvsem to, da je pri izdelavi uporabljeno kakovostno, hladno stiskano oljčno olje, kar je obenem tudi zagotovilo za dolgo obstojnost proizvoda. Mnogi sicer dilemo glede tega, kje kupiti šentjanževo olje, rešujejo tako, da se sami lotevajo izdelave, kar pa je precej zamudno, saj boste morali čakati več tednov, da bo olje pripravljeno, obenem pa je odmerjanje sestavin tako vedno precej nenatančno, kar vpliva na samo učinkovitost olja. V želji, da vam pomagamo pri tem, da se izognete tovrstnim zapletom, smo za vas pripravili šentjanževo olje Herbio, katerega cena je več kot ugodna, obenem pa je to dokazano varen izdelek najvišje kakovosti.