30. marec 2016

Saksofon, bariton in pozavna

Saksofon - jazzovski inštrument močan tudi v klasični glasbi

Saksofon je glasbilo iz družine pihal, ki je posebno popularen med ljubitelji jazza, nemalo saksofonistov pa blesti tudi v klasični glasbi in drugih zvrsteh. Poleg tega je saksofon nepogrešljiv član vojaških godb, big bandov in plesnih ansamblov.

 

 

Včasih prepovedan inštrument, sedaj med najpopularnejšimi

Saksofon si je utrl pot med najbolj priljubljena glasbila, zato se tudi za učenje odloča vse več glasbenikov. Poznamo kar nekaj različnih vrst, med najbolj priljubljene pa sodijo alt, sopran, tenor in bariton. Vsak saksofon seveda ni primeren za vsakega. Ne glede na to ali ste začetnik ali virtuoz, pa vam v trgovini Melodija Glasbila ponujamo pestro izbiro najkakovostnejših inštrumentov.

 

 

Bariton za pihalce z velikimi pljuči, alt za začetnike

Za začetnike je najprimernejši alt saksofon, saj je manjši od bariton saksofona in tenorja ter se največkrat uporablja tudi v klasični glasbi. Sopran je najmanjši in se po obliki oz. videzu najbolj razlikuje od ostalih, saj ima cev popolnoma ravno in bi po videzu, vsaj za nepoznavalce, lahko bil tudi med klarineti. Bariton saksofon sodi med največje, manjši je le od basa, kontrabasa in subkontrabasa, hitro ga prepoznamo po ukrivljenem vratu, za razliko od manjših saksofonov pa ima tudi večji ustnik in jeziček. Za igranje nanj mora tudi saksofonist imeti več moči v pljučih, saj je uglašen nižje. Ob tem pa je potrebno povedati, da je bariton tudi posamezno glasbilo, ne zgolj del družine saksofonov, ki v manjših zasedbah zastopa bas. Tega prav tako najdete v naši ponudbi.

 

 

Pozavna nepogrešljiv inštrument pihalno-trobilnih orkestrov

Si želite vi ali vaši otroci učiti inštrumenta, pa ne veste katerega izbrati? So vam všeč zvoki trobil in pihal? Med priljubljeni trobili in pihali je tudi pozavna. Vsa glasbila si lahko ogledate in preizkusite v naši trgovini v Mengšu, kjer vam bomo pomagali izbrati pravo. Pozavna je sorodna trobenti in prav tako kot saksofon in ostali inštrumenti, nepogrešljiv del pihalno-trobilnih orkestrov. V naši ponudbi najdete pozavno na poteg ali se odločite za pozavno z ventili. Zagotavljamo vam, da boste z nakupom zadovoljni, prav tako pa vam nudimo tudi storitve uglaševanja glasbil in servisiranja delov z garancijo, da boste še dolgo z zadovoljstvom glasbeno ustvarjali.