11. september 2015

Prevajanje angleščina-slovenščina naj bo pomensko pravilno

Prevajanje angleščina-slovenščina ne sme biti dobesedno. Zaradi razlik v kulturi in jezikovni mentaliteti angleško govorečih rojenih govorcev in Slovencev bi z dobesednim prevajanjem angleščina-slovenščina prišlo do pomenske zmešnjave: nekateri pomeni bi se izgubili, nekateri bi se popačili. Prevajanje angleščina-slovenščina je tako dejansko pripovedovanje zgodbe, ki jo govori tekst. To drži tudi v primeru, če gre za prevajanje strokovnih besedil. Skoraj vsak tekst ima zgodbo. Izjeme so lahko le teksti, kjer gre za naštevanje podatkov po alinejah. Dober prevajalec bo tako v prevodu angleščina-slovenščina enostavno povzel zgodbo, vendar tako, da ne bo ničesar izpustil. Prevajanje besedila iz slovenščine v angleščino pravzaprav poteka zelo podobno, vendar popolnoma na drugačen način, saj je zgodbo treba povedati v angleščini, kot jo je treba pri prevodu angleščina-slovenščina povedati v slovenščini. V podjetju Jezični Dohtarček izvajamo vse vrste prevajanja in lektoriranja, izvajamo pa tudi pisanje besedil za splet. Slednje je s prevajanjem spletnih besedil ena najbolj odgovornih nalog prevajalcev, saj je splet dostopen komurkoli na svetu. Rojeni govorci imajo namreč do slabih prevodov in na sploh slabih tekstov v svojem jeziku zelo malo tolerance. To velja tudi za Slovence. Četudi rojeni govorec ni dobro izobražen, zelo hitro zazna pomanjkljivosti teksta, ki ga bere in z branjem preneha.

 

Prevajanje v angleščino slovenščinoPrevajanje angleščina-slovenščina poceni in kvalitetno

Ker smo na področju prevajanja besedil iz slovenščine v angleščino in prevajanja angleščina-slovenščina res zelo učinkoviti, si lahko privoščimo nizko ceno prevajanja ob tem, da še vedno ohranimo visoko kvaliteto prevodov angleščina-slovenščina in obratno.

 

Prevajanje besedil iz slovenščine v angleščino nam je domače

Prevajanje besedil iz slovenščine v angleščino je za nas zelo enostavno, saj oba jezika obvladamo tako rekoč enakovredno. Zato lahko zgodbo v angleščini povemo prav tako zlahka in dobro kot v slovenščini (pri prevajanju angleščina-slovenščina). Če potrebujete, da vam nekdo hitro, ugodno in izvrstno opravi prevajanje besedila iz slovenščine v angleščino ali prevod angleščina-slovenščina, vam priporočamo, da se nam oglasite. Za vas bomo z veseljem opravili prevajanje spletnih besedil (prevod angleščina-slovenščina ali obratno) ali pisanje besedil za splet v slovenščini ali angleščini.