27. september 2015

Pregled očesnega ozadja je koristen za splošno diagnostiko

Pregled očesnega ozadja je zelo priporočljiv okulistični pregled, saj lahko na ta način ugotovimo spremembe v vašem organizmu in bolezenska stanja, ki niso nujno povezana z očmi. Pregled očesnega ozadja pomeni podroben okulistični pregled očesne mrežnice. Poleg pregleda očesnega ozadja vam priporočamo še pregled vida. Ta ni smiseln le za tiste, ki opravljate pregled za očala, marveč tudi za vse tiste, ki niste opazili spremembe v svojem vidu. Za vse, ki ste zdravstveno zavarovani, je ta okulističen pregled brezplačen. Pri nas opravimo tudi okulistični pregled za vozniško dovoljenje.

 

Pregled očesnega ozadjaPregled očesnega ozadja lahko nekaterim reši vid

Sladkornim bolnikom se lahko zaradi bolezni poslabšuje vid, zato je pomembno, da s pregledom očesnega ozadja to še pravočasno opazimo. Na sploh je koristno, da si periodično privoščite pregled vida, četudi spremembe na svojem vidu niste opazili. Če se vam blago slabša vid, kar bomo na pregledu vida hitro ugotovili, je namreč koristno, da si čim prej omislite dioptrijska očala, saj boste na ta način svoje oči razbremenili, ker se jim ne bo potrebno ves čas napenjati. Tako bo vaše življenje enostavnejše, saj boste z očali bolje videli. Okulistični pregled je tako na nek način metoda za izboljšanje kvalitete življenja.

 

Pregled vida je za vas lahko popolnoma brezplačen

Če ste zdravstveno zavarovani, je vaš prvi okulistični pregled brezplačen. Če na tem pregledu vida ne ugotovimo nič, je na srečo z vašimi očmi vse v najlepšem redu. Če pa na tem okulističnem pregledu ugotovimo dioptrijo, vam priporočamo, da si nemudoma omislite ustrezna očala. Tudi če potrebujete okulistični pregled za vozniško dovoljenje, ste pri nas toplo dobrodošli. Okulistični pregledi, kot je denimo pregled očesnega ozadja, so vsestransko koristni za zdravje, varnost in dobro počutje ljudi. Zato z veseljem opravljamo svoje poslanstvo pomoči ljudem. Z nami bo vaš vid boljši.