25. avgust 2015

Sončna očala z dioptrijo - korekcija vida in popolna zaščita pred soncem

Sončna očala z dioptrijo niso le modni dodatek, temveč imajo zelo pomembno vlogo pri zaščiti oči pred škodljivi sončnimi žarki. Obenem pa lahko kakovostno izdelana sončna očala z dioptrijo pripomorejo k izboljšanju vida ali pa vsaj k zaustavitvi slabšanja vida. Tako kot navadna očala z dioptrijo so tudi sončna očala z dioptrijo izdelana po meri, saj ima vsak človek drugačno razdaljo med zenicami. Sončna očala z dioptrijo so lahko izdelana praktično za katerokoli dioptrijo in tudi za večino oblik okvirjev sončnih očal. Večja kot je dioptrija, bolj ravna morajo biti stekla.

V naših poslovalnicah boste našli širok spekter modnih sončnih očal različnih blagovnih znamk in cenovnih razredov. Vsa naša sončna očala, tudi tista z dioptrijo, so skladna z evropskim standardom, ki določa, da lahko sončna očala, ki se prodajajo na trgu, prepuščajo največ 5 odstotkov UVA- in UVB-žarkov z valovno dolžino do 400 nanometrov.

 

Brezplačni okulistični pregled vida za zavarovance z veljavno napotnico

Ali potrebujemo (nova) očala, nam bo povedal osnovni brezplačni okulistični pregled kakovosti vida na daleč in od blizu. Splošni pregled pri okulistu pa nam bo pomagal dovolj zgodaj odkriti in pozdraviti morebitne bolezenske spremembe na očeh. Poleg osnovnega in splošnega pregleda vida okulistična ambulanta Bonis, najboljši okulist v Ljubljani, izvaja tudi

  • razširjen okulistični pregled za medicino dela – za izdajo potrdila za vozniško dovoljenje ali potrebe zaposlitve; ter
  • pregled pri okulistu za kontaktne leče.

Sončna očala z dioptrijoPregled pri okulistu lahko opravite na koncesijo ali samoplačniško. Splošni okulistični pregledi so za zavarovance z veljavno napotnico splošnega zdravnika in zdravstveno kartico ali s potrdilom, ki začasno nadomešča kartico zavarovanja, brezplačni. Za osnovni okulistični pregled vida za očala pa zadostuje le zdravstvena kartica.

Okulistični pregledi se izvajajo v dveh poslovalnicah, in sicer na Tržaški cesti 15 ali v hipermarketu E. Leclerc na Rudniku, opravlja pa jih okulist specialist. Na brezplačni okulistični pregled pri okulistu se lahko naročite osebno v ambulanti, po telefonu 01/426 18 18 (od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro ali v soboto med 9. in 12. uro) ali preko spletnega obrazca. Na naši spletni strani boste lahko preverili tudi naš cenik, ki vas bo prepričal, da je cena okulističnega pregleda za korekcijska očala v naši okulistični ambulanti res ugodna.

Zakaj se torej ne bi naročili na brezplačni okulistični pregled pri našem okulistu? Preverite tudi našo ponudbo sončnih očal in izberite svoja sončna očala z dioptrijo. Vabljeni!