27. september 2015

Okulistični pregled za vozniško dovoljenje podoben osnovnemu

Medtem ko nam osnovni okulistični pregled pokaže, ali potrebujemo (nova) očala ali ne, okulistični pregled za vozniško dovoljenje ugotavlja predvsem sposobnost za vožnjo glede na kategorijo vozniškega dovoljenja. Okulistični pregled za vozniško dovoljenje je podoben splošnemu okulističnemu pregledu, le da ga prilagodimo specifičnim zahtevam. Ob tem se izda Obrazec št. 6, ki se ga nato predloži zdravniku Medicine dela, prometa in športa. Okulistični pregled za vozniško dovoljenje je samoplačniški in stane 25 evrov.

Okulistični pregled za vozniško dovoljenje se izvaja v dveh poslovalnicah, in sicer na Tržaški cesti 15 (Ljubljana-Center) ali v hipermarketu E. Leclerc na Rudniku, opravlja pa ga okulist specialist. Tako na okulistični pregled za vozniško dovoljenje kot tudi na brezplačni okulistični pregled se lahko naročite osebno v ambulanti, po telefonu 01/426 18 18 (od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro ali v soboto med 9. in 12. uro)ali preko spletnega obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani.

 

Okulistični pregled za vozniško dovoljenjeOčesna ambulanta in optika Krstič Ljubljana Center - najboljši okulist v Ljubljani

Optika Krstič s svojo dolgoletno tradicijo in vrhunskimi storitvami slovi kot najboljši okulist v Ljubljani. Strankam zagotavlja celovito oskrbo vida in nakup kakovostnih optičnih pripomočkov. Osnovni okulistični pregled vida je hiter in enostaven. Gre za brezplačni okulistični pregled, saj zanj ne potrebujemo napotnice svojega osebnega zdravnika, ampak je dovolj samo zdravstvena kartica. Takšen brezplačni okulistični pregled ne bo trajal več kot 5 minut.

Temeljiti okulistični pregledi pa so namenjeni odkrivanju in zdravljenju bolezenskih sprememb na vaših očeh, okulist specialist v Ljubljani pa pri tem opravi številne preiskave. Ker lahko do obolenja pride na kateremkoli delu očesa, je izredno pomembno, da okulist v Ljubljani pregleda tako sprednje, povrhnje dele očesa, kot tudi očesno ozadje z mrežnico. Temeljit pregled na vsako leto in pol oz. na vsakih 18 mesecev pripada vsakomur. Potrebujete le veljavno napotnico osebnega zdravnika. V nasprotnem primeru gre za samoplačniški in ne več za brezplačni okulistični pregled.

 

Optika Krstič Ljubljana center in optika na Rudniku pa ne izvajata samo osnovnih, temeljitih in razširjenih pregledov vida za medicino dela, pač pa tudi okulistični pregled za vozniško dovoljenje ali za potrebe zaposlitve. Prav tako bo okulist v Ljubljani za vas opravil naslednje preiskave:

  • refraktometrija,
  • tonometrija,
  • pregled očesnega ozadja,
  • sprednja biomikroskopija,
  • zadnja biomikroskopija,
  • gonioskopija,
  • fundoskopija pri široki zenici,
  • Schirmerjev test in
  • določitev barvnega vida.

 

Odločite se za brezplačni okulistični pregled za kontaktne leče ali očala in nas obiščite. Vabljeni.