27. september 2015

Okulistična ambulanta Bonis – osnovni, splošni in razširjeni okulistični pregledi 

Pregled za očala in lečeOkulistična ambulanta Bonis in optika Krstič svojim strankam zagotavljata celovito oskrbo vida in nakup optičnih pripomočkov. Medtem ko nam osnovni okulistični pregled za očala ali leče pokaže, ali te sploh potrebujemo ali ne, so splošni okulistični pregledi namenjeni odkrivanju in zdravljenju bolezenskih sprememb na vaših očeh.

Očesni pregled za očala ali leče izvede okulist specialist, ki diagnosticira vzrok slabega vida in dioptrijo ter predpiše ustrezna korekcijska očala oz. kontaktne leče. Tako očala kot leče izdela optik po meri. Vsak človek ima namreč drugačno razdaljo med zenicami. Kakovostno izdelana dioptrijska očala ali kontaktne leče lahko pripomorejo k izboljšanju vida ali pa vsaj k zaustavitvi slabšanja vida.

Okulistična ambulanta Bonis pa poleg storitev, kot sta osnovni pregled za leče ali očala in splošni okulistični pregleda vida in očesnih napak, izvaja tudi razširjene okulistične preglede za medicino dela, npr. za izdajo potrdila za vozniško dovoljenje ali za potrebe zaposlitve.

V sklopu pregledov okulistična ambulanta Bonis opravlja tudi preiskave, kot so:

  • refraktometrija,
  • tonometrija,
  • pregled očesnega ozadja,
  • sprednja biomikroskopija,
  • zadnja biomikroskopija,
  • gonioskopija,
  • fundoskopija pri široki zenici,
  • Schirmerjev test in
  • določitev barvnega vida.

 

Okulistične preglede izvajamo v v dveh poslovalnicah: poleg poslovalnice v hipermarketu Leclerc na Rudniku se je naša optika tudi Tržaški cesti 15 (Ljubljana-Center).

 

Okulistična ambulanta Bonis – brezplačni okulistični pregled za očala ali leče

 

Okulistične preglede lahko opravite na koncesijo ali samoplačniško. Splošni okulistični pregledi so za zavarovance z veljavno napotnico splošnega zdravnika in zdravstveno kartico ali s potrdilom, ki začasno nadomešča kartico zavarovanja, brezplačni. Za osnovni okulistični pregled za očala ali kontaktne leče niti ne potrebujete napotnice, zadostuje samo zdravstvena kartica.

Na okulistični pregled za očala ali kontaktne leče se lahko naročite osebno v ambulanti ali po telefonu 01/426 18 18. Okulistična ambulanta je odprta od ponedeljka do petka med 8. in 19. uro in v soboto med 9. in 12. uro. Na pregled pa se lahko naročite tudi preko spletnega obrazca, ki ga najdete na naši spletni strani.

 

Redni očesni pregledi so pomembni, saj nam pomagajo ohraniti vid in zagotavljajo dobro zdravje naših oči. Okulistična ambulanta Bonis vam svetuje, da očesni pregled opravite vsaj enkrat na dve leti – tudi če je vaš vid popoln. Kako pogosto boste dejansko hodili na očesne preglede, pa vam bo svetoval okulist.

 

Obiščite nas. Vabljeni!