29. junij 2015

Odškodninski zahtevek pri poškodbiDelovna nesreča in odškodninski zahtevek

V primeru poškodbe na delovnem mestu (delovne nesreče), ljudje običajno menijo, da so vedno upravičeni do odškodnine. Velikokrat to drži, vendar ne vedno. Zato vam svetujemo, da se takoj po delovni nesreči oglasite pri odvetniku za odškodnine, ki se ukvarja z odškodninskim pravom in ki vam bo dal mnenje o tem, ali ste upravičeni do odškodnine. V Odvetniški pisarni Mele iz Ljubljane so zaposleni strokovnjaki odškodninskega prava, ki bodo proučili vaš primer in ki vam bodo znali ustrezno svetovati v primeru delovne nesreče. V primeru, da odvetnik za odškodnine oceni, da je smiselno vložiti odškodninski zahtevek in da torej imate možnosti za uspeh, bo v vašem imenu vložil odškodninski zahtevek, se pogajal, pritožil zoper poravnalno ponudbo oz. storil, kar je potrebno za pridobitev ustrezne odškodnine.

 

Kdaj je smiselno vložiti odškodninski zahtevek?

Pogoj za pridobitev odškodnine zaradi delovne nesreče je, da niste sami krivi za poškodbo. Za vložitev odškodninskega zahtevka morate imeti odgovorno osebo. Z odškodninskim zahtevkom boste torej uspešni le, če niste sami odgovorni za delovno nesrečo in je nekdo odgovoren za vašo poškodbo (običajno delodajalec). Svetujemo vam, da vaš primer prouči odvetnik za odškodnine, ki vam bo nato ustrezno svetoval, ali vložite odškodninski zahtevek ali ne.

 

Naj vam pomaga odvetnik za odškodnine

V Odvetniški pisarni Mele že več kot 10 let posvečamo svojo pozornost predvsem odškodninskemu pravu. V okvir tega spadajo tudi delovne nesreče. Ob vsaki delovni nesreči pa ni mogoče vložiti odškodninski zahtevek in pridobiti ustrezno odškodnino iz različnih vzrokov. Eden izmed njih je, da delodajalci kljub temu, da imajo sklenjeno zavarovanje odgovornosti za primer delovnih nesreč, v prijavo poškodbe pri delu navedejo neresnične podatke o tem, kako se je delovna nesreča res zgodila in okrivijo delavca. Poleg tega pritiskajo na delavce in jih skušajo prepričati, naj odškodninskega zahtevka ne vlagajo. Če ste utrpeli telesno poškodbo v delovni nesreči, vam svetujemo, da nas kontaktirate (link na home peage kontakt?)in se dogovorimo za sestanek, kjer boste prejeli brezplačni pravni nasvet glede tega, ali je smiselno vložiti odškodninski zahtevek.