15. maj 2015

Muffini brez glutena in ostale brezglutenske sladice

Predpripravljena mešanica za muffine brez glutena

Muffini brez glutenaMuffini so majhni in puhasti okrogli kolački, ki so se v Evropi prvič pojavili v Veliki Britaniji in to že v 11. stoletju. V zadnjem času smo jih Evropejci ponovno spoznali preko Američanov, ki veljajo za velike sladkosnede in ljubitelje sladic. Muffini so preprosta sladica, ki jo pripravimo izredno hitro. Ker je njihova priprava tako enostavna, nam lahko pri tem pomagajo tudi otroci. Muffini omogočajo neomejeno število okusov in kombinacij različnih sestavin. Lahko vsebujejo jabolka, vanilijo, čokolado, banane, jagode, zelišča, lahko pa so tudi slani (na primer s šunko in sirom). Zaradi neštetih možnih kombinacij in dejstva, da jih je mogoče pojesti v nekaj ugrizih, so zelo priljubljen posladek na različnih poslovnih zabavah, slovesnostih, piknikih, itd.. Muffine običajno pečemo v posebnem silikonskem pekaču z vdolbinami, v katere predhodno namestimo papirnate dekorativne posodice za muffine. Pekače in papirnate posodice boste našli v spletni trgovini s slaščičarskimi pripomočki Peki.si.

Da bi v okusnih muffinih lahko uživali tudi ljudje s celiakijo, smo za vas pripravili predpripravljeno mešanico za muffine brez glutena.  Mešanica za muffine brez glutena je narejena na osnovi riževe moke, koruznega škroba in kokosove maščobe. Mešanica za muffine brez glutena ne vsebuje konzervansov, AZO barvil, palminega olja in laktoze

 

Torta brez glutena

Torto brez glutena lahko tako kot muffine brez glutena povsem enostavno pripravite iz predpripravljene mešanice za biskvit. Pripravki za torte brez glutena so vam na voljo v različnih okusih, kot so jagoda, pistacija, kakav, mandelj in vanilija. Mešanice za torte brez glutena ne vsebujejo konzervansov in AZO barvil. Okusno torto brez glutena pripravite tako, da mešanico zmešate z 7 – 8 jajci, dobro premešate z mešalnikom, vlijete v pekač in pečete 35 – 40 minut na 165°C.

 

Peciva brez glutena

S pomočjo predpripravljenih mešanic lahko pripravite tudi druga peciva brez glutena. Sem sodijo tudi sloviti makroni in majhne tortice imenovanje cupcakes. Priprava vseh peciv brez glutena je s pomočjo predpripravljenih mešanic zelo enostavna in vam ne bo vzela veliko časa. Tako se boste lahko v manj kot uri sami posladkali, ali pa boste pecivo brez glutena hitro pripravili za goste s celiakijo. Okusne mešanice za peciva brez glutena so vam na voljo v spletni trgovini Peki.si po zelo ugodni ceni.