21. junij 2016

Menjava zavornega olja pomembno pripomore k varnosti vašega jeklenega konjička

Menjava zavornega olja je eden od predpogojev za varno vožnjo, zato se nikakor ne sme zanemariti. Storitev, ki je na voljo po ugodni ceni, vam lahko prihrani številne nevšečnosti, poleg tega pa ustrezno vzdrževanje vozila, ki vključuje tudi menjavo zavornega olja, pomeni manjšo verjetnost večjih okvar, katerih popravilo je pogosto povezano tudi z visokimi stroški. Preventiva je torej tudi v tem primeru nedvomno boljša od »kurative«.

 

 

Menjava zavornega oljaPogostost menjave zavornega olja odvisna od konkretnega primera

Splošna priporočila glede intervalov med posameznimi menjavami zavornega olja se lahko kar precej razlikujejo, zato je najbolje upoštevati konkretne napotke proizvajalca, obenem pa tudi vaše navade med vožnjo. Z vprašanjem o tem, kako pogosta menjava zavornega olja je priporočljiva pri vašem jeklenem konjičku, se je tako smiselno obrniti na zaposlene v avtocentru, ki vam bodo svetovali na podlagi svojega znanja in izkušenj.

 

 

Ugodna in strokovna menjava zavornega olja v okviru hitrega servisa

Menjava zavornega olja spada med nepogrešljive sestavne dele servisa vozila. V primeru da še ni napočil čas za veliki servis, se lahko odločite tudi za t. i. hitri servis, ki prav tako vključuje menjavo zavornega olja, poleg tega pa tudi storitve, kot so menjava motornega olja, polnjenje klimatske naprave in pregled pnevmatik, pa tudi nekatera manjša popravila, če so ta potrebna. Hitri servis tako predstavlja izvrstno rešitev za pravočasno preprečevanje nastanka resnejših težav z zavornim sistemom in z drugimi elementi vozila, zato je smotrna izbira tako s finančnega kot z varnostnega vidika.