03. november 2015

Klima naprave za poletne in zimske mesece – različni načini delovanja klimatskih naprav

 

Klima naprave običajno povezujemo z vročimi poletnimi meseci, ko se temperature povzpnejo do skorajda neznosnih višin. Vendar pa ohlajanje zraka v bivalnih in drugih prostorih ni edina funkcija klima naprav. Obstajajo namreč tudi klima naprave, primerne za ogrevanje. Klima bo tako postala vaša nepogrešljiva spremljevalka tudi v hladnejšem obdobju leta. Montaža klimatske naprave je dobra odločitev, ne glede na letni čas ...

 


Delovanje klimatske napraveDelovanje klimatske naprave

V grobem lahko delovanje klimatske naprave razdelimo na dve ključni stopnji. Prva zajema izsesavanje vročega zraka iz prostora, nato pa se ta zrak preusmeri na prosto in posledično segreje zunanji zrak. Kadar uporabljamo klimo za ogrevanje, pa gre za drugačno oziroma nasprotno delovanje. Klimatska naprava v tem primeru izsesa zrak iz zunanjosti, ga segreje, nato pa ta zrak preide v notranjost objekta, temperatura v prostoru pa se posledično dvigne. Ne glede na način uporabe mora biti samo delovanje klimatske naprave tiho, saj je povečan hrup znak, da bo najverjetneje kmalu prišlo do okvare. Prav tako bodite pozorni na morebitno curljanje vode iz vaše klima naprave.

 

 

Klimatska naprava z montažo

Za nemoteno delovanje klima naprave je potrebna strokovna montaža. Klimatska naprava je namreč precej kompleksna, zato vam odsvetujemo, da se nameščanja lotevate sami, saj lahko v tem primeru povzročite precej škode, obenem pa obstaja tudi varnostno tveganje, povezano z nestrokovno montažo klimatske naprave. V želji, da bi vam prihranili vaš dragoceni čas, ki bi ga morali sicer porabiti za iskanje usposobljenega izvajalca storitve, vam v podjetju Iblo ponujamo paket klimatske naprave z montažo. Naši monterji vam bodo po uspešni namestitvi tudi podrobno razložili načine varnega upravljanja z napravo. Preverite ponudbo naših paketov klim z montažo po ugodni ceni.

 


Vzdrževanje in servis klima naprave

Redno čiščenje klimatskih naprav je ključno za njihovo optimalno delovanje in za preprečevanje okvar, obenem pa boste na ta način tudi preprečili, da bi bilo ogroženo vaše zdravje, saj se lahko v klimi zadržujejo različne škodljive bakterije in prah. Poskrbite, da boste redno čistili filtre zraka in vsaj enkrat letno opravili servis, v okviru katerega se izvedejo tudi težja dela, povezana s čiščenjem klimatske naprave, ki zahtevajo več znanja in izkušenj na tem področju. Če kljub rednemu vzdrževanju pride do okvare, naj popravilo klimatske naprave izvede pooblaščeni serviser. Varčevanje se v tem primeru vsekakor ne izplača. Tudi nestrokovno izvedeno popravilo klimatske naprave namreč predstavlja resno varnostno grožnjo.