14. december 2015

Klasična estetska in medicinska pedikura za zdrava, lepa in urejena stopala

Klasična, imenovana tudi estetska pedikura, se posveča osnovni negi stopal in nohtov na nogah. Naša stopala so skoraj ves dan v stiku s trdimi tlemi, dodatno pa jih obremenjujejo dolgotrajno sedenje, prekomerna telesna teža in nepravilna obutev. Če se torej želimo izogniti resnim zdravstvenim zapletom, sta redna pedikura in manikura nujni.
V kozmetičnem salonu Nika se klasična pedikura izvaja strojno: postopek je enostaven, natančen, hiter in temeljit. Na ta način obdelamo trdo kožo na peti, ki jo porežemo ali samo pobrusimo.

 

 

Klasična estetska pedikuraPermanentna francoska pedikura za ves čas urejene nohte na nogah

Klasična francoska pedikura in manikura nohtov je že leta in leta neminljiv in najbolj klasičen videz nohtov. Nohti v tem videzu izražajo enostavno eleganco in skrbno nego, videti so naravno lepi in brezhibni. Za francosko pedikure so značilni nevtralni, skoraj nežni barvni odtenki lakov ter bela konica nohta. Ta je lahko v različnih belih barvah, vendar ne sme biti preveč bela, saj bi v tem primeru nohti delovali umetno.
Permanentna francoska pedikura predstavlja odlično rešitev, ki vam zagotavlja vsakodnevno urejenost tako v službi kot doma, na dopustu ali med športnimi aktivnostmi. Poleg tega, da se poda modnemu hitu francoske manikure, so nohti urejeni do 6 tednov, predvsem pa se ne cepijo, ampak se regenerirajo.

 

 

Medicinska pedikura poskrbi za lahkoten in neboleč korak

Medtem ko se klasična estetska pedikura posveča negi kože in nohtom na nogah, pa je medicinska pedikura usmerjena zlasti v odpravljanje nepravilnosti stopal in nohtov. Ob dolgotrajnem zanemarjanju nog in stopal namreč postane koža suha, groba in trda, predvsem na petah in blazinicah nog. Razpokane pete niso privlačne, še bolj zaskrbljujoče pa je, če postanejo gojišče za glivice. Suha koža je poleg tega tudi bolj dovzetna za različne infekcije. Zato se pogosto srečujemo z neprijetnimi in bolečimi posledicami pomanjkljive nege nog, kot so otiščanci, kurja očesa in vraščeni nohti.
Tem in še drugim tegobam pa klasična estetska pedikura ni kos, saj njihovo odpravljanje terja zahtevne postopke odstranjevanja in zdravljenja. Medicinska pedikura uporablja posebne kirurške instrumente, pedikerji, ki jo izvajajo, pa so za to tudi strokovno usposobljeni.

 

Tako klasična estetska kot medicinska pedikura sta namenjeni tako moškim kot ženskam. Nikar ne odlašajte in obiščite Kozmetični salon Nika, kjer so vam na voljo tudi številne druge storitve za nego obraza in telesa.

Vabljeni.