30. marec 2016

Klasična kitara je primerna za začetnike in virtuoze

Klasična kitara je primerna tako za začetnike, kakor tudi za bolj izkušene glasbenike in virtuoze. Katero kitaro izbrati, bo boljša akustična ali klasična kitara, pa je večno vprašanje, zato vas vabimo, da se oglasite v trgovini Melodija Glasbila v Mengšu. V naši bogati ponudbi lahko glasbila preizkusite, se pogovorite z izkušenimi izdelovalci in najdete pravo kitaro zase. Na voljo so vam tudi številni pripomočki, na primer stojalo za kitaro, strune ali trzalice. Je vaša torba za kitaro dotrajana? Kupite novo ali izberite kovček za kitaro. Vse to lahko sedaj storite tudi od doma, saj smo našo ponudbo preselili v spletno trgovino.

 

Klasične kitare in oprema za kitare

 

 

Prva kitara – klasična kitara

Klasična kitara je zelo podobna akustični kitari, le da ima nekoliko manjši trup, širši vrat, razlikujejo pa se tudi strune kitare, ki so najlonske in mehkejše ter primernejše za igranje s prsti. Igranje na jeklene strune, kakršne ima akustična kitara, je posebno za mlajše začetnike običajno težje, zato je klasična kitara odlična prva kitara.

 

 

Nepogrešljivi pripomočki – torba in stojalo za kitaro

Ko kupujete kitaro, posebno če gre za kakovostno izdelan inštrument, ki ga boste uporabljali leta in leta, ne pozabite na ustrezno shranjevanje svoje kitare. V naši trgovini ali na spletu si izberite stojalo za kitaro, ki bo pazilo na vaše glasbilo, ko ga ne uporabljate. Stojalo za kitaro je seveda zelo uporabno doma, ko je potrebno inštrument prenašati, pa nujen pripomoček predstavlja torba za kitaro. Vsaka torba za kitaro iz naše ponudbe ima žepe za pribor, nastavljive trakove za lažje prenašanje ter nudi zaščito pred dežjem. Ob nakupu pa se morate zavedati, da torba za kitaro ni univerzalen pripomoček, pač pa mora biti izbira torbe za kitaro odvisna od tega ali bo v njej akustična, električna ali klasična kitara. Poleg stojala za kitaro je nujen pripomoček, saj boste le tako poskrbeli za svoje dragocene glasbilo. Preverite našo ponudbo na spletu ali v trgovini.