01. avgust 2016

Električna napeljava v hiši mora biti vedno izvedena strokovno

Električna napeljava v hišiČeprav je električna napeljava v hiši skrita v stenah in očem nevidna, pa je za vsakodnevno življenje v objektu še kako pomembna. Podpira namreč celoten hišni telekomunikacijski sistem, osvetljavo, v določnih primerih tudi ogrevalni sistem, kuhinjske aparate in še bi lahko naštevali. Le malokrat se zavemo, kako zelo pomembna je pravilno izvedena električna napeljava v hiši – običajno šele takrat, ko pride do različnih nesreč. Električno napeljavo v hiši ali električno napeljavo v stanovanju v bloku naj vedno opravi usposobljena in izkušena oseba. V primeru, da nam to področje ni poznano, pa se kljub temu lotimo stvari na lastno pest, lahko pride do udara elektrike, kratkega stika, napačne vezave in drugih napak, ki lahko povzročijo moteno delovanje v najslabšem primeru pa tudi požar.

 

 

Stara električna napeljava

Je električna napeljava v vaši hiši ali stanovanju že stara? Potem vam resnično priporočamo, da se odločite za njeno posodobitev. Stare električne napeljave so nevarne, saj sestavni deli elektroinštalacij sčasoma preperijo in zarjavijo. Najbolj problematični deli starih električnih napeljav so različni spoji, kot so razdelilne doze, vtičnice, stikala in drugi spoji, kjer pogosto pride do kratkega stika. Prenova stare električne napeljave ni zahteven gradbeni poseg, vendar ga kljub temu ne gre podcenjevati. Električno napeljavo v hiši naj strokovno uredi izkušen električar, saj ste lahko le tako prepričani, da ne bo prišlo do kratkega stika oz. požara. Električne napeljave v hiši imajo običajno življenjsko dobo vsaj 30 let, vendar pa se v tolikem času tudi močno spremenijo naše potrebe (rabimo več vtičnic, napeljavo za dodatne naprave, kot je klima, itd.). Električno napeljavo v hiši se splača menjavati ob vselitvi v starejši hišo, saj jo je najlažje narediti, ko se prenavljajo še druge inštalacije.

 

 

Elektroinštalacije – cenik

Verjetno se sprašujete po ceni elektroinštalacij. Cenik naših del je odvisen od obsežnosti del. Da bi vam lahko kar najnatančnejše podali okvirno ceno opravljenih del, nam pošljite čim bolj podrobne informacije o vaši trenutni napeljavi. Naši mojstri vas bodo tudi obiskali na domu in za vas sestavili ponudbo po našem ceniku elektroinštalacij. Prepričani smo, da boste po ogledu našega cenika elektroinštalacij ugotovili, da dobite pri nas največ za vaš denar. Za dodatne informacije o izvedbi elektroinštalacij, ceniku, itn. smo vam vedno na voljo.