12. februar 2016

Delovni kombinezoni s kapuco za izjemno zaščito telesa

V trgovini Trgos bomo z različnimi zaščitnimi sredstvi poskrbeli za maksimalno zaščito pred različnimi negativnimi vplivi okolja, ki ogrožajo zdravje delavca. Zaščitna oblačila, kot so delovni kombinezoni, hlače, jakne, brezrokavniki in delavske rokavice, bodo poskrbela za zaščito telesa, ustrezna delovna obutev bo poskrbela za varen in stabilen korak. Zaščitna oprema pa ni popolna brez zaščitne čelade, ki je namenjena zaščiti glave.
Ker želimo svojim kupcem ponuditi le najboljše materiale po najboljših cenah, so naša zaščitna oblačila izdelana iz kakovostnih materialov. Delovni kombinezoni so večinoma izdelani iz mešanice poliestra in bombaža, nekateri pa tudi iz poliamida/klorovlakna. Delovni kombinezoni so klasičnega enodelnega kroja, ki se spredaj praviloma zapira z zadrgo; možna je tudi izvedba s pokrito zadrgo. Delovni kombinezoni imajo na prednjem delu v višini prsi prišita dva žepa. Prav tako so žepi prišiti na hlačnicah. V višini pasu je na hrbtni strani všita elastika, ki služi zožitvi kombinezona v pasu. Delovni kombinezoni imajo lahko na sprednji strani hlačnice v višini kolen dodano plast istega materiala, ki ta predel še ojača. Za izjemno zaščito telesa pa bodo poskrbeli delovni kombinezoni s kapuco.

 

 

Delovni kombinezoni in oblačilaBrez zaščitne čelade ni popolne zaščite

Glavna naloga zaščitne čelade je zaščita pred udarci in padajočimi predmeti. Še zlasti je uporaba zaščitne čelade pomembna pri delu v gozdu, ki sodi med najbolj nevarna dela. Pri padanju posekanih dreves se lomijo veje, ki ostajajo na drugih drevesih. Na tla padejo pozneje, največkrat tedaj, ko zapiha veter. Sekači in drugi, ki se gibljejo po sečišču, so tako v stalni nevarnosti, da nanje pade odlomljena veja. Kljub vsemu pa zaščitna čelada ne more varovati gozdarja pred padajočim drevjem, saj je ni zaščitne čelade, ki bi zadržala padec drevesa.

 

 

Delavske rokavice pomemben del zaščitne opreme

Delavske rokavice predstavljajo pomemben del zaščitne opreme, saj skoraj ni opravila ali delovnega procesa, pri katerem ne bi uporabljali rok. Ker so poškodbe rok in prstov med najpogostejšimi poškodbami pri delu, je njihova zaščita nujna. Zaščitne delavske rokavice je v prvi vrsti treba izbrati glede na naravo vašega dela oz. tveganj za poškodbe, katerim ste med opravljanjem dela izpostavljeni.
V naši trgovini boste našli usnjene rokavice iz različnih vrst usnja, bombažne rokavice, ki jih lahko uporabljate za najrazličnejša opravila doma in v službi, delavske rokavice iz lateksa, poliamida, klorovlaken in nitrila, pa tudi rokavice, ki so namenjene določenim poklicnim profilom.

Obiščite nas.