08. marec 2016

Delovni čevlji s kapico – zaščitite svoje nožne prste!

Nošnja ustreznih delovnih čevljev, prilagojenih delu, ki ga opravljate, je eden od osnovnih pogojev za ohranjanje zdravja, predvsem pa za zagotavljanje varnosti. Narava marsikaterega dela je takšna, da so še posebej dobra izbira delovni čevlji s kapico, ki varuje vaše prste pred poškodbami. Delovni čevlji s kapico so lahko visoki ali nizki, izdelani iz različnih, tudi vodoodpornih materialov, odločite pa se lahko tudi za nakup gumijastih škornjev, ki so na predelu prstov zaščiteni s posebno kapico.

 

 

Delovna obutev s kapicoNesreča nikoli ne počiva …

Neizpodbitno dejstvo je, da so nekatera delovna okolja precej bolj nevarna, pri čemer imamo v mislih predvsem možnost različnih poškodb. Kljub spoštovanju določenih varnostnih standardov morebitne nezgode niso povsem izključene, vendar pa lahko v mnogih primerih tudi delavci poskrbijo za povečanje lastne varnosti. V primeru da je vaše delo takšno, da obstaja precejšnja nevarnost, da vam na stopala pade težji predmet, je tako nakup delovnih čevljev s kapico, ki so vam dandanes na voljo po ugodnih cenah, vsekakor pametna investicija. Nekatera delovna mesta zahtevajo celo obvezno nošnjo delovnih čevljev s kapico – če mednje spada tudi vaše, preverite, ali ni nakup ustrezne obutve za delavce delodajalčeva naloga. Ne nazadnje pa vam lahko pridejo delovni čevlji s kapico zelo prav tudi pri različnih prostočasnih dejavnostih.

 

 

Iz katerega materiala naj bo izdelana kapica?

Kot že omenjeno, so lahko delovni čevlji s kapico izdelani iz različnih materialov, najpogosteje uporabljen material za izdelavo same kapice pa je jeklo, ki zagotavlja optimalno zaščito pred poškodbami. Morda se vam bodo zdeli delovni čevlji s kapico iz jekla zaradi nekoliko večje teže sprva malce neudobni, vendar se bo noga nanje hitro navadila. Če niste povsem prepričani, kateri model delovnih čevljev s kapico bi bil najprimernejši za vas, pa vam svetujemo, da za nasvet povprašate specializiranega prodajalca delovne obutve.