19. februar 2016

Avtomobil na plin: je predelava na avtoplin smotrna? 

Avtomobil na plin omogoča prehod na precej bolj varčno vožnjo, saj je poraba plina, kar se tiče cene, v primerjavi z drugimi gorivi občutno nižja. Z avtomobilom na plin boste tako po eni strani zmanjšali stroške vožnje, obenem pa velja avtomobil na plin za smiselno rešitev tudi z ekološkega vidika. Vendar pa so novi, tovarniški avtomobili na plin trenutno še vedno precejšnja redkost, zato se zdi najbolj smiselna predelava bencinskega motorja na avtoplin, ki je obenem tudi cenovno zelo dostopna rešitev.

 

Na kratko o predelavi na avtoplin

Avtomobil na plinTrenutno se v praksi izvaja predvsem predelava bencinskega motorja na avtoplin, ne pa tudi dizelskega, saj slednja za zdaj še ni smotrna z ekonomskega vidika. Vsekakor pa je pomembna prednost predelave na avtoplin že omenjeno dejstvo, da predstavlja avtoplin precej manjšo obremenitev za okolje, zato je mogoče pričakovati, da bo prihajalo v prihodnosti tudi do pogostejše predelave vozil z dizelskih motorjem. Poudariti pa je treba tudi to, da je avtomobil na plin precej varnejši od drugih tipov vozil, saj obstaja v primeru morebitne prometne nezgode zelo majhna verjetnost, da bi prišlo do poškodbe rezervoarja za plin, obenem pa pride v takšnih primerih do samodejne prekinitve plinskega dotoka. Še ena prednost, ki jo prinaša predelava na avtoplin, pa je ta, da je mogoče storitev izvesti zelo hitro, načeloma je namreč potreben zgolj en dan za izvedbo del.

 

Vgradnja rezervoarja za plin

Pri predelavi na avtoplin v večini primerov rezervoar za plin vgradimo v prostor, ki je namenjen rezervnemu kolesu, ki ga lahko v skladu s predpisi nadomestite z opremo za krpanje gum. Ena od možnosti za rezervoar za plin je tudi prtljažnik, vendar pa se boste morali v tem primeru odreči funkcionalnemu prostoru, zato se poskušamo tej rešitvi večinoma izogibati. Če vozilo to dopušča, se tako raje odločimo za vgradnjo rezervoarja za plin na podvozje.

 

Profesionalno izvedena storitev po ugodni ceni

V podjetju G-1, katerega začetki segajo v leto 2006, se ponašamo z razvojem lastne tehnologije za proizvodnjo opreme za avtomobile na plin. Obilica strokovnega znanja, združenega z vztrajnim odkrivanjem in odpravljanjem pomanjkljivosti, nam je omogočila, da lahko svojim strankam danes ponujamo hitro in zanesljivo vgradnjo avtoplina. Akcije, ki jih pogosto pripravljamo, pa poskrbijo za izjemno ugodne cene storitve. A tudi v primeru, da vam ne uspe ujeti ene od naših akcij, bo vgradnja avtoplina zelo hitro upravičila stroške storitve. Investicija se namreč v povprečju že v nekaj mesecih v celoti povrne v obliki nižje porabe.