17. december 2015

Špela Peternelj – zdravnik homeopat: kombinacija klasičnega in alternativnega zdravljenja je najučinkovitejša

Špela Peternelj je danes zdravnik homeopat, ki zdravi s homeopatskimi zdravili, pred tem pa je kar dve desetletji izvajala klasično medicinsko prakso. Če bi bilo to v Sloveniji mogoče, bi se dr. splošne medicine Špela Peternelj, zdravnik homeopat, odločila za kombiniranje obeh pristopov, ki daje najboljše rezultate.

 

Kdaj je čas za alternativno zdravljenje?

Z alternativnim zdravljenjem je nujno začeti dovolj zgodaj, pomembnosti tega pa se zaveda vsak usposobljen zdravnik homeopat. Špela Peternelj meni, da lahko tako preprečimo napredovanje bolezni; ko pride do prevelikih okvar, namreč alternativno zdravljenje pogosto ni več mogoče. Alternativno zdravljenje, samostojno ali v kombinaciji s klasičnim, je sicer primerno pri širokem naboru težav in bolezni, tako fizičnih kot psihičnih, denimo pri depresiji, pri premagovanju katere je lahko zelo učinkovita prav pomoč zdravnika homeopata. Špela Peternelj uspešno pomaga tudi pacientom z raznimi alergijami, kronično povišanim krvnim tlakom ipd., s pomočjo homeopatskih zdravil pa so se številni pacienti celo izognili operaciji.

 

Homeopatska zdravila morajo zdravniki homeopati predpisovati previdno

Špela Peternelj se zaveda, da je potrebna velika previdnost pri predpisovanju homeopatskih zdravil; občutek velike odgovornosti bi moral biti osnova za delo vsakega resnega zdravnika homeopata. Špela Peternelj sicer ugotavlja, da kljub zakonom, ki urejajo to področje in v skladu s katerimi naj bi homeopatska zdravila predpisoval le zdravnik (a še ta le v primeru, da se odpove licenci), v praksi stvari pogosto potekajo precej drugače. Homeopatija je tako vsekakor področje, ki mu bo treba v Sloveniji nameniti še precej pozornosti.