11. september 2018

Zunanje keramične ploščice, stenske in talne si lahko ogledate v našem salonu

Zunanje keramične ploščice so v zadnjem času izredno priljubljene, saj predstavljajo odlično rešitev za balkone, dvorišča, terase, garaže, dekoracijo vrta, garaže ipd. Keramične ploščice za zunanjo uporabo se od notranjih ploščic nekoliko razlikujejo, saj morajo biti veliko bolj odporne in trdne, ker so izpostavljene različnim, tudi zelo neugodnim vremenskim razmeram. Zunanje keramične ploščice morajo zato prenašati zimske razmere, led in nizke temperature, poletno vročino, sol, vlago, mehanske obremenitve itd. Prav zato moramo biti zelo odporne, trdne in zanesljive. Ne glede na to, ali so keramične ploščice stenske ali talne, njihov posebno izdelan profil oziroma njihova tekstura poskrbi, da ne drsijo, tudi ko so mokre. V naši ponudbi so visokokakovostne nedrseče zunanje ploščice, ki imajo matirano zgornjo površino. Kljub temu pa so enostavne za vzdrževanje in se lahko pohvalijo z izredno dolgo življenjsko dobo. Vabimo vas, da obiščete naš salon keramike, kjer vam bomo predstavili ponudbo zunanjih keramičnih ploščic, notranjih stenskih in talnih ploščic ter ostalo ponudbo keramike. Tam si boste lahko ogledali tudi cenik. Na področju keramike imamo dolgoletne izkušnje, zato vam bomo znali tudi ustrezno svetovati pri izbiri ali pa odgovorili na vaša vprašanja glede vrtanja v keramične ploščice in podobno.

 

vrtanje v stenske keramične ploščice


Kakšna mora biti debelina zunanjih ploščic?

Kot smo že omenili, se zunanje ploščice od notranjih zelo razlikujejo, tudi v debelini. Keramične ploščice, stenske ali talne, morajo biti debelejše od notranjih, predvsem pa je pomembno, da morajo biti zelo odporne na mehanske obremenitve. Glede na obremenitev razvrščamo talne v kar pet razredov. Glede na namen uporabe morate izbrati primerne ploščice. Pri tem pa vam bomo z veseljem pomagali mi s strokovnimi nasveti. Debelina zunanjih ploščic je odvisna tudi od izbrane vrste. Naj samo omenimo da so tudi marsikatere javne površine, kot na primer nakupovalni centri ali hotelske avle, opremljene z našimi kvalitetnimi keramičnimi ploščicami – stenskimi ali talnimi. Kot pri notranjih ploščicah so tudi pri zunanjih na voljo različni barvni dekorji, dimenzije in vzorci, zato smo prepričani, da boste našli nekaj zase oziroma nekaj, kar se bo popolnoma skladalo z vašim okusom, željami in zahtevami. Obiščite nas v našem salonu in z veseljem vam bomo predstavili celotno ponudbo zunanjih in notranjih ploščic.


Kaj je granitogres?

Najboljša rešitev za zunanje obloge so zagotovo zunanje keramične ploščice (za zunanjo uporabo) granitogres. To so ploščice, ki so izdelane na poseben način in se po sestavi razlikujejo od notranjih. Zaradi edinstvene sestave so skoraj popolnoma odporne na vpijanje vode iz tal in zgornje površine, kar je odlična novica predvsem za mrzle zime. Zmrzal jim, namreč, ne more do živega. Veliko ljudi se odloča za zunanje keramične ploščice granitogres, ki predstavljajo tudi odlično rešitev za prostore, kjer je velika pohodna obremenitev. Prav tako pa so primerne tudi za balkone, terase in ostale prostore, kjer morate zagotoviti dobro protizdrsnost.

 

Zunanje keramične ploščice (za zunanjo uporabo)


Keramične ploščice – imitacija lesa ali kamna?

Tako zunanje kot tudi notranje ploščice so na voljo v različnih dekorjih. Med bolj priljubljenimi so keramične ploščice v imitaciji lesa. Cenik keramičnih ploščic v imitaciji lesa dobite v prodajalni, ploščice pa so vam na voljo v različnih velikostih in barvah, tako da lahko zares najdete takšne, ki se bodo popolnoma prilegale v vaš dom. V naši ponudbi so tako stenske kot tudi talne ploščice. Stenske so namenjene oblaganju sten (kopalnice, kuhinje, pralnice), talne pa oblaganju bivalnih notranjih prostorov (dnevne sobe, hodniki, kuhinje). Zunanje keramične ploščice so prav tako lahko stenske ali talne. S stenskimi oblagamo fasade, bazene itd., s talnimi pa pohodne površine. V naši ponudbi so vam na voljo tudi ploščice v imitaciji lesa v različnih sestavah in obdelavah, med drugim tudi: granitogres ploščice za teraso, glinene ploščice, lasersko obrezane ploščice, polirane ploščice, protidrsne ploščice, protizdrsne ploščice.


Kam po najboljše keramične ploščice?

Na trgu je kar nekaj ponudnikov kvalitetne keramike, zato je včasih težko izbrati pravega. Na slovenskem trgu smo prisotni že od leta 1990 in od samih začetkov ponujamo visokokvalitetne keramične ploščice ter vrhunsko priznano italijansko keramiko, kopalniško pohištvo, sanitarne armature in ostale dodatke. Zavedamo se, da tudi na področju kulture bivanja postajajo standardi vse višji, zahteve prebivalcev prav tako. Zato lahko pri nas dobite le najboljše notranje in zunanje keramične ploščice, stenske in talne, sanitarno keramiko in še veliko več. Ponosni smo na kakovost, ki jo ponujamo in znanje, ki ga premoremo. Z veseljem vam lahko povemo tudi, kdaj je vrtanje v keramične ploščice možno in kdaj ne, kako poteka vzdrževanje, kako je s polaganjem in še veliko več. V času našega delovanja smo razvili ekskluzivo z velikimi italijanskimi proizvajalci keramike, zato vam lahko omogočimo hitre dobavne roke in tudi ugoden cenik. Če se torej sprašujete, kje je najboljši kraj za nakup keramičnih ploščic, sedaj veste. Obiščite naš salon, kjer vam bomo predstavili ponudbo, se prilagodili vašim željam in zahtevam, ponudili pa vam bomo tudi sodobne storitve pri opremljanju, kot je 3D izris.