28. april 2016

Zlati prstani za vse priložnosti – med njimi tudi poročni prstani za obletnice

Zlati prstaniZaradi specifičnih lastnosti zlata zlatarji pri izdelavi nakita ne uporabljajo čistega zlata, temveč zlitino. Z dodatkom srebra in bakra dosežejo različne barvne odtenke: temno ali svetlo rumeno ter belo in rdeče zlato. V zlatarnah najpogosteje srečamo izdelke iz 14- in 18-karatnega zlata (585 ali 750), kar pomeni vsebnost čistega zlata v zlitini.

Zlati prstani iz belega zlata prepričajo z izjemno eleganco in preprostimi oblikami. Še zlasti so priljubljeni poročni prstani iz belega zlata. Belo zlato oddaja svež in svetel sijaj, ki izraža veselje do življenja. Topli in prijetni so zlati prstani iz rumenega zlata. Rumena je klasičen in priljubljen barvni odtenek te plemenite kovine. Sijaj spominja na tople sončne žarke. S poročnimi prstani iz rumenega zlata zaljubljenca potrdita zvezo za srečno življenje. Najbolj opazni in žareči pa so zlati prstani iz rdečega zlata, ki je trenutno zelo priljubljeno. V barvnih kombinacijah so zlati prstani paša za oči; s kombinacijo belega zlata z rumenim ali rdečim zlatom dobijo preproste oblike poročnih prstanov nov pomen.

 

Praznovanje obletnice - poročni prstani odlično darilo

Poročna prstana lahko predstavljata odlično darilo za praznovanje vajine obletnice. Poročni prstani vaju bodo spremljali vse življenje, zato si izberita takšna poročna prstana, ki vama bosta zares všeč.

Ponudba zlatih poročnih prstanov je danes zelo bogata – tako z vidika barvnih odtenkov kot tudi oblik. Tisti klasični, popolnoma rumeni poročni prstani, so danes redkost. V zadnjih letih so namreč postali priljubljeni poročni prstani iz belega, rumenega in rdečega zlata oziroma je priljubljena njihova kombinacija. Poročna prstana v barvnih kombinacijah ponujata pravo pašo za oči ob praznovanju vajine obletnice. Kot tudi poročni zlati prstani, ki jih sestavljajo kar tri barve zlata. Poročna prstana v barvni kombinaciji se odlično ujemata tudi z enobarvnim nakitom, kot je na primer zaročni prstan ali zapestnica.

Cena poročnih prstanov iz zlata je odvisna od količine (teže) zlata, torej od velikosti, širine in debeline vzorca, čistine zlata, zahtevnosti izdelave in vdelanih kamnov. Razpon cen poročnih prstanov je širok in prilagojen željam ter zmožnostim kupca.

 

Iščete unikatna poročna prstana? Obiščite Zlatarski atelje Mengeš, kjer so vam za praznovanje vajine obletnice na voljo poročni prstani iz zlata (belo zlato, rdeče zlato, rumeno zlato) po ugodni ceni. Naši zlati poročni prstani so edinstveni in drugačni. Za vedno. Vabljeni.