25. januar 2016

Zlata žila oz. hemeroidi lahko postanejo resna težava

Zlata žila oz. hemeroidi, kot nekateri imenujejo hemoroide, so žilni vozli v področju danke (zadnjika) in predstavljajo najpogostejši vzrok krvavitve iz zadnjega dela črevesja. Hemoroidi (zlata žila, hemeroidi) nastanejo, ko pride zaradi stalnega pritiska in drugih dejavnikov do razširitve venskih žil (venskega ožilja) v predelu zadnjika. Simptomi kažejo na otipanje zadebeljenih venskih žil (bulic) ob zadnjiku, ki jih spremlja pekoča in zbadajoča bolečina, manjše ali večje krvavitve iz zadnjika, zdrs skozi zadnjično odprtino itd. Poleg notranjih se lahko pojavijo tudi zunanji hemeroidi. Ti ležijo pod kožo zunaj okrog anusa, zelo srbijo in tudi bolijo. Občasno tudi zakrvavijo, včasih pa se zunanji hemeroidi tudi vnamejo.

Eden glavnih razlogov (problemov), zaradi katerih nastanejo hemoroidi, je slaba venozna cirkulacija in zastajanje venozne krvi v jetrih. Notranji in zunanji hemeroidi pa nastanejo tudi zaradi stresa, premalo gibanja oziroma sedeče delo, nezdrave hrane, slabe prebave in težkega odvajanja blata (zaprtje); pri ženskah se hemeroidi (zlata žila) pogosto pojavijo po porodu. Tudi alkohol pospešuje procese, zaradi katerih lahko nastanejo hemoroidi.

 

Zdravljenje hemeroidov z energoterapijo Bioquantum

HemeroidiKo se zlata žila (hemeroidi oz. hemoroidi) pojavijo v blažji obliki, velikokrat zadoščajo ukrepi, ki blažijo simptome in delujejo preventivno. Med njimi so brezhibna higiena, mlačne kopeli v katerih so namočena blažilna sredstva (npr. kamilice), mazila (npr. za nego otroške ritke) ipd. Čeprav ti ukrepi lajšajo težavo, je ne odpravljajo. Če je težava s hemoroidi (zlata žila, hemeroidi) večja, uradna medicina predpisuje mazila in svečke, ki vsebujejo protivnetna sredstva in lokalne anestetike proti bolečinam. A tudi ta sredstva samo blažijo težavo, ob daljši uporabi pa imajo tudi nezaželene stranske učinke: tanjšajo in sušijo kožo na mestu uporabe ter povzročajo (nevzdržno) srbečico v predelu zadnjika. Če pride do težje oblike, ko so hemoroidi napredovali, pa uradna medicina to težavo zdravi operativno.

Vse pogosteje pa se ljudje odločajo za alternativno zdravljenje hemeroidov. Energoterapija Bioquantum predstavlja izjemno učinkovito in neboleče zdravljenje hemeroidov. Energoterapevt inducira biofotonsko plazmo s katero obseva področje zadnjika (danke). Postopek ponavlja štiri zaporedne dni. Pri prav vseh bolnikih pride do bistvenega izboljšanja stanja in največkrat tudi do popolne odprave hemeroidov. Pri mnogih, ki so bili že naročeni na operativno zdravljenje hemoroidov, pa so vmes poskusili še energoterapijo, operacija hemoroidov ni bila več potrebna. Bioenergetsko zdravljenje hemeroidov je enako učinkovito, ne glede na to ali so problem notranji ali zunanji hemeroidi (zlata žila).

 

Vas pestijo notranji ali zunanji hemeroidi? Z energoterapijo bodo oboji postali preteklost. Obiščite nas.