13. oktober 2017

Žična erozija in opis postopka žične erozije

žična erozijaŽična erozija je tehnologija obdelave kovin, pri kateri žica, potopljena v dielektrični tekočini erodira toplotno obdelane obdelovance. Obdelovalec je pri tem vstavljen med dve vodili, med katerima potuje žica debeline od 0.1 do 0.3 mm. Opis žične erozije ni preprost, predvsem če na tem področju nimamo praktično nobenih izkušenj. Postopka se običajno poslužimo takrat, kadar obdelujemo zahtevnejše obdelovance z visoko trdoto, ki jih z drugimi postopki nikakor ni mogoče obdelovati. Lahko torej rečemo, da se žična erozija uporablja za obdelavo materialov z visoko trdoto oziroma za obdelavo zahtevnejših materialov. Postopek nam omogoča zagotavljanje izjemne natančnosti pri obdelavi obdelovanca, visoka pa je tudi toleranca obdelave. O EDM žični eroziji nas lahko povprašate tudi v podjetju Robomac, v katerem se že vrsto let ukvarjamo s prodajo in servisom vseh vrst obdelovalnih strojev za različne panoge oziroma proizvodnje.


Žična erozija – opis postopka, njegov namen in uporaba

edm žična erozijaOpis žične erozije smo na kratko predstavili že v prejšnjem odstavku, sedaj pa je potrebno pojasniti tudi, v katerih primerih uporabljamo postopek žične erozije. Postopek je namreč primeren tudi za toplotno obdelane obdelovance. Danes se ne uporablja več samo v orodjarstvu, temveč se vse pogosteje pojavlja tudi v različnih proizvodnjah. Razlog za to je med drugim tudi možnost natančne in hitre obdelave, prihranimo pa lahko tudi pri stroških same proizvodnje. Žično erozijske stroje boste našli tudi v ponudbi podjetja Robomac. Tudi sami se namreč zavedamo, da je postopek obdelovanja kovine z žično erozijo precej pozitivno vplival na orodjarstvo in proizvodnje. Če potrebujete dodaten opis postopka žične erozije, se lahko obrnete na nas. Naši strokovnjaki vam bodo z veseljem predstavili opis žične erozije in temu namenjene stroje, ki smo jih pripravili v naši ponudbi.


Žična erozija in njena glavna prednost

Pri žični eroziji lahko kot glavno prednost postopka izpostavimo prav dejstvo, da trdota obdelovanca v tem primeru nima posebnega pomena. Prav iz tega razloga se žična erozija danes ne uporablja samo v orodjarstvu, temveč tudi v drugih proizvodnjah, v katerih obdelujemo trde in zahtevne materiale. S ceno in ostalimi informacijami o žični eroziji vas bomo seznanili v podjetju Robomac. Ker je ena izmed prednosti postopka tudi ugodna cena, vam zanjo ni potrebno skrbeti. Vabimo vas, da nas obiščete v podjetju Robomac in se seznanite z vsemi informacijami, povezanimi z omenjenim postopkom.