15. maj 2017

zaščitne maskeZaščitne maske za varilce


Zaščitne maske, ki varujejo obraz in oči, so za varilce nujne. Varilna maska bo oči zaščitila pred IR in UV sevanjem. Zaščitna oprema za delavce je določena z evropskimi standardi, dolžnost slehernega delodajalca in delavca pa je, da zakonodajo upošteva. V podjetju Trgos prodajamo varilne maske  in vso drugo potrebno opremo najvišje kakovosti. Seveda pa se trudimo proizvode vedno ponuditi po najboljši ceni. Zato sodelujemo s prek 50 uspešnimi podjetji tako doma kot v tujini. Postanite naš partner tudi vi in naročite maske za varjenje pri nas.


Varilna maska za zaščito glave


Kot že napisano je varilna maska predvsem zaščitna maska, ki varuje oči in kožo obraza. Brez zaščitne maske varilec lahko utrpi trajne poškodbe oči, saj je redno izpostavljen UV in IR sevanju. Takšno sevanje prav tako zvišuje tveganje za nastanek raka. Zato je izbira in uporaba varilne maske izjemno pomembna.

Maska za varjenje je lahko naglavna (iz termoplastičnega materiala, ki je samopogasljiv) ali pa ročna (prav tako iz termoplastičnega materiala, a z ročajem). Alternativa klasični maski za varjenje je varilna čelada, ki je iz polikarbonata in je samozatemnilna. Reakcijski čas zatemnitve je samo 0,5 milisekunde. Preverite našo ponudbo in se odločite, kaj bi bila najboljša izbira za vas. 


Ostala zaščitna oprema


Varilec mora biti zaščiten od glave do pet, zato samo varilna maska ne bo dovolj. Zaščitna obleka mora pokriti prav vse dele telesa, tudi vrat, roke in noge. Varilec je pri delu izpostavljen hudim nevarnostim (varilnim iskram, stiku s plameni, škropljenju kovine ipd.). med najbolj izpostavljenimi deli pa so trebuh, prsi, stegna in golena. Za maksimalno varnost bo poskrbel zaščitni predpasnik, pa tudi narokavnik in gamaše.

Delovna obleka je lahko sestavljena iz jakne in hlač ali pa gre za enodelni kombinezon. Treba je seveda poskrbeti, da nas obleka pri delu ne ovira. Obvezen del opreme so tudi rokavice. 


varilna maskaZaščitne maske za druge poklice


Trgos ponuja tudi bogato izbiro produktov za zaščito dihal. Zaščitne maske, respiratorje in gas maske uporabljajo številni delavci, saj dihala sodijo med najbolj občutljive dele telesa. S pravilno zaščito preprečimo vdihavanje škodljivih snovi. Poznamo zaščitne maske za enkratno uporabo, maske s filtri, 3M respiratorje, ter polovične in polobrazne maske  vse dobite pri nas. Preverite ponudbo na naši spletni strani, kjer so zapisane tudi šifre posameznih izdelkov.

V podjetju Trgos imamo vedno na zalogi večje število izdelkov, zato jih boste dobili v najhitrejšem možnem roku. Naša trgovina se sicer nahaja v Lescah, na Alpski cesti 62. Maske za varjenje in vso drugo opremo (hlače z naramnicami, brezrokavnike, čelade, rokavice ...) dobite pri nas ugodno, enostavno in hitro.