20. junij 2016

Zaščitne maske vseh vrst so vam na razpolago v naši spletni trgovini

Zaščitne maske so tisti del zaščitne delovne opreme, brez katere res ne gre. Zaščitne maske nam varujejo obraz in dihala pred škodljivimi plini in prašnimi delci. Varilne maske pa nam varujejo oči pred močno svetlobo, ki se sprošča ob varjenju in bi lahko poškodovala naše oči. Brez maske za varjenje je absolutno neprimerno karkoli variti, pa tudi če gre za delo, ki traja morda eno minuto ali manj. Brez varilne maske namreč lahko pride do bolečin v očeh, tudi če delamo le izredno kratek čas. V splošnem nikakor ni priporočljivo, da bi brez zaščitne maske delali v razmerah, ki bi lahko kakorkoli obremenile naše telo tako ali drugače. Prašni delci ali škodljivi plini lahko poškodujejo naša pljuča, zato je zaščitna maska za dihala obvezen del opreme, kadarkoli obstaja minimalna nevarnost, da bi do tovrstne obremenitve lahko prišlo. V takšnem primeru vsekakor poskrbite za kvalitetno obrazno masko.

 

Zaščitne maskeObrazne maske so poceni, a nudijo zelo dobro zaščito

Dobre obrazne maske, kot so denimo varilne maske ali zaščitne maske za dihala, v okviru zaščitne delovne opreme predstavljajo tako majhno investicijo, da je vsekakor praktična nuja in ne le zakonski predpis, da zaščitne maske venomer uporabljamo. Seveda je obrazne maske potrebno nadomestiti z novimi takoj, ko so izrabljene oziroma poškodovane. V našem podjetju so vam na voljo nekatere najboljše obrazne maske, med katerimi bi izpostavili maske za varjenje. Seveda pa vam je pri nas poleg zaščitnih mask na voljo tudi druga odlična in ugodna zaščitna oprema, kot so denimo delavske hlače ali nizki delovni čevlji.

 

Zaščitna maska za varilce je nepogrešljiva zaščita

Varilne maske ščitijo vaše oči pred poškodbami s svetlečo svetlobo, zato so nepogrešljive. Če varimo brez varilne maske, nastanejo podobne poškodbe, kot bi nastale, če bi brez zaščite gledali v sonce. Naše oči so pač tako občutljive, da varjenja brez maske nikakor ne moremo opravljati.