26. julij 2016

Zaščitna delovna oblačila naj bodo izdelana iz resnično kakovostnih materialov

Zaščitna delovna oblačila so namenjena širokemu spektru poklicev, obenem pa vam lahko zaščitna delovna oblačila pridejo zelo prav tudi v vašem prostem času, pri različnih domačih opravilih. Izbira trpežnih zaščitnih delovnih oblačil iz najkakovostnejših materialov bo poskrbela za vašo optimalno varnost in udobje ter za dolgo življenjsko dobo oblačil.

 

Zaščitna delovna oblačilaZaščitna delovna oblačila morajo biti prilagojena konkretnemu delovnemu mestu

Delo v hudi vročini zahteva precej drugačno zaščitno opremo in oblačila kakor delo v mrazu, vetru, dežju ali snegu. Vsako delovno okolje je zgodba zase, čemur naj bodo prilagojena tudi vaša zaščitna delovna oblačila in oprema. Če pri delu obstaja večja nevarnost padca ali udarca v glavo, ne pozabite na ustrezno zaščito glave, v primeru pogoste izpostavljenosti hrupu pa je nujna tudi zaščita ušes, saj lahko sicer pride do trajnih okvar sluha. Zaščitna oprema in oblačila pa so seveda nepopolna, če ne vključujejo tudi kakovostne obutve, ki naj bo prav tako prilagojena naravi dela. Obutev mora biti udobna, saj vas bo to obvarovalo pred težavami s hrbtenico, obenem pa mora zagotavljati ustrezno zaščito pred poškodbami stopala.

 

Zaščitna oprema in oblačila: nakup opravite pri preverjenih ponudnikih

Zaščitna delovna oblačila so namenjena predvsem delu v gozdarstvu in industriji, pa tudi v kmetijstvu in gradbeništvu. Posebno pozornost si zaslužijo tudi zaščitna oprema in oblačila, namenjena delu na cesti, saj je v tovrstnih primerih dobra vidljivost ključna. Nakup zaščitne opreme in oblačil je priporočljivo opraviti pri specializiranih ponudnikih, ki vam bodo znali pomagati tudi z nasvetom glede optimalne izbire v vašem primeru