09. april 2019

Vzmetnice – zdrav in umirjen spanec je predpogoj za vaše zdravje

Govorimo o ležišču z vzmetmi, ki je lahko nadvse prijetno za spanje, saj se prilagaja našemu celotnemu telesu. Poznamo več dimenzij, dve najbolj standardni pa sta 90 x 200 cm za enojne postelje in 140 x 200 cm za dvojne. Vzmetnica 140 x 200 je primerna tako za samske, ki ljubijo udobje, ali pare.

Obstaja več različnih zvrsti, kot so žepkaste vzmetnice, ki vsebujejo žepke iz tekstila. V vsakem od žepkov, ki so prišiti eden zraven drugega, je nameščena vzmet. Med seboj delujejo neodvisno in se posamično prilagajajo vašemu načinu spanja. Šlarafijsko vzmetenje, je nekoliko bolj tradicionalno. Vzmeti v tako vzmetenem ležišču se med seboj prepletajo. Klasično vzmetnico, pa poznamo pod imenom jogi. Vsebuje jedro Bonell, v katerem so vzmeti med seboj povezane s spiralno žico.

Pri nakupu otroške vzmetnice, moramo paziti, da bo le-ta dovolj kompaktna, da se bo naš otrok ali dojenček med spanjem lahko odrival od podlage in spremenil položaj. Preveč trda različica ni potrebna, saj je otrok veliko lažji od odraslega. Tudi preveč mehka, ali takšna, ki se morebiti ugreza ni primerna, saj otroku oteži obračanje. Ne pozabimo na njeno dimenzijo, ki naj bo primerna otrokovi posteljici.

Nakup vzmetnice je naložba v naše zdravje. Pri njeni izbiri se ne bi smeli ozirati na ceno, saj je zdrav spanec vsakomur nepogrešljiv. Ležišče je pred nakupom pametno preizkusiti, saj ga je izbrati zgolj s pomočjo prodajnega kataloga praktično nemogoče.

 

Nakup vzmetnice