Vpenjanje s hitrimi sistemi za orodja omogoča večjo produktivnost

06. december 2017

Vpenjalna orodjaVpenjalni sistemi za orodja so za vsako podjetje velika pridobitev, saj drastično zmanjšajo čas, ki je potreben za menjavo določenega orodja ali obdelovanca. Brez hitrih vpenjalnih sistemov je bilo za menjavo orodja potrebnih več delavcev, z uporabo sistemov pa lahko nalogo opravi samo en delavec. To pomeni, da se s sistemom optimizirajo delovna mesta kar je ekonomično in ugodnejše za podjetje. Z uporabo sistemov, se tudi poveča varnost pri delu, saj so vsa vpenjala za orodja vodena računalniško. Ker sistemi zmanjšujejo neproduktivni čas strojev, ki je menjava orodja, se poveča proizvodna kapaciteta podjetja kar zmanjša stroške in pripomore k boljšemu poslovanju podjetja. Naši sistemi za vpenjalna orodja zelo poenostavijo proizvodnjo podjetja.


Hitro vpenjanje orodja zmanjšuje proizvodne stroške podjetja

QMC ali quick mould change system je sistem za stroje, ki brizgajo plastiko. QMC sistem omogoča krajši čas menjave orodja zaradi česar se zmanjšajo proizvodni stroški. Delovna mesta se optimizirajo, saj lahko zaradi lažjega rokovanja, sistem upravlja samo en delavec. Z našim QMC vpenjalnim sistemom je povečana varnost pri delu, fleksibilnost, odzivnost kakor tudi zmanjšanje delovne opreme in stroški skladiščenja. QMC rešitve, ki jih nudimo so pnevmatsko vpenjanje, mehansko in magnetno vpenjanje, izmetni cilindri, multi sklopke, manipulacija orodja in predgrelni sistemi.


Vpenjalni sistem za predelovalna orodja poveča konkurenčnost vašega podjetja

VpenjanjeQDC ali quick die change system je sistem za predelovalna orodja pločevine oziroma za stiskalnice. S tem sistemom se povečajo proizvodne kapacitete podjetja, stroški proizvodnje se zmanjšajo s hitro povrnitvijo investicije, sam proizvodni proces je varnejši in vaše podjetje postane konkurenčnejše. Če podjetje uporablja proizvodni sistem JIT, se ponavadi odloči za QDC sistem. JIT je proizvodna metoda, ki zagotavlja točno določeno količino izdelkov v točno določenem času brez zastojev in s čim manjšim izmetom. SMED sistem skrajša dolgotrajni postopek menjave na nekaj minutni proces. S standardizacijo višine zapenjanja orodja, se hitrost menjave zelo poveča. Tudi sama nastavitev je zaradi tega bolj varna. Če standardizacija, ki omogočajo fiksne spojke ni izvedljiva, vam nudimo možnost magnetnega vpenjanja. Pri nas vam naredimo tudi izračune in vam svetujemo izbiro najboljše ROI rešitve, ki pomeni amortizacijo investicije.


Nudimo več vrst visoko kvalitetnih vpenjalnih sistemov za obdelovalne stroje

Obdelovalno hitro vpenjanje ali sistemi za obdelovalne stroje nudijo večjo produktivnost in varnost pri delu. Hitri vpenjalni sistemi, ki jih dobite pri nas so elektro magnetne mize, permanentne magnetne mize, EP magnetne mize, vakuumske mize, mehanska vpenjala, hidravlična vpenjala in pnevmatska prijemala. Glede na vrsto obdelave in obdelovancev, vam pomagamo izbrati najprimernejši sistem, ki ustreza vašemu podjetju. Naša oprema ima dolgo življenjsko dobo, enostavno uporabo in varnost zaradi visoko kakovostnih materialov in njenih naprednih tehničnih rešitev.