02. oktober 2017

Vpenjalni sistemi za hitro menjavo orodja in obdelovancev

 

Vpenjalni sistemi, ki jih nudi naše podjetje omogočajo hitro menjavo orodja in obdelovancev, kar ima veliko prednosti. S krajšim časom menjave orodja zelo povečate proizvodne kapacitete, optimizirate delovno mesto in prihranite denar. Trije vpenjalni sistemi iz našega programa so: QMC, QDC in hitro vpenjanje za obdelovalne stroje. Vpenjalna orodja zelo poenostavijo proizvodni proces.

 

QMC vpenjalni sistem za stroje za brizganje plastike

 

QMC sistem za vpenjanje orodij je namenjen strojem za brizganje plastike. Vpenjalni sistem zmanjšuje proizvodne stroške s krajšim časom menjave orodja in lažjim rokovanjem, saj za menjavo orodja zadošča samo en delavec. QMC rešitve, ki jih ponujamo so magnetno, mehansko in pnevmatsko vpenjanje, multi-sklopke, manipulacija orodja, predgrelni sistemi in izmetni cilindri. Z našimi vpenjalnimi sistemi se zmanjša potrebna oprema, zmajšajo se stroški skladiščenja, povečana je produktivnost delovnega mesta, povečana je varnost pri delu, povečana je tudi fleksibilnost in hitrejša odzivnost.

 

QDC vpenjalni sistem je bil razvit za industrijo preoblikovanja pločevine

 

Vpenjalni sistemiQDC vpenjalni sistemi se uporabljajo v industriji preoblikovanja pločevine oziroma za stiskalnice. Z uporabo QDC vpenjalnega sistema je optimizirana fleksibilnost aplikacije in povečane so proizvodne kapacitete. Uporaba QDC sistema je običajno posledica uporabe proizvodnega sistema JIT, ki je metoda s katero se zagotovi točno določena količina izdelkov v točno določenem časovnem roku s čim manjšim izmetom in brez zastojev. SMED sistem omogoča zmanjšanje dolgotrajne menjave na nekaj minutni postopek. Hitrost menjave orodja se bo povečala s standardizacijo višine zapenjanja orodja. Standardizacija pripomore tudi k bolj varni nastavitvi. V kolikor ni mogoča nastavitev enotne višine, jo je treba kolikor je mogoče minimalizirati kar je ključnega pomena za proizvodnjo. Standardizacija točk hidravličnih zaklepov, ki omogočajo fiksne spojke je tudi zelo pomembna, v primeru, da to ni izvedljivo, vam nudimo magnetno vpenjanje. V našem podjetju vam ponujamo izračune in nasvete, ki vam bodo pomagali pri izbiri najboljše rešitve ROI, ki je amortizacija investicije. Enostavna formula določi glavne investicije, ki jih lahko naredite s časovnim povračilom, ki ga izberete sami. Hitro vpenjanje za obdelovalne stroje omogoča podobno kot drugi sistemi, prihranek časa, večjo varnost in večjo produktivnost. Optimiziranje stroja in preprosta uporaba sistema pa investicijo naredijo še bolj uporabno.

 

vpenjala za orodjeVpenjalni sistemi za obdelovalne stroje se razlikujejo glede na vrsto obdelave

 

Nudimo vam veliko vrst vpenjalnih sistemov za obdelovalne stroje. Hitri vpenjalni sistemi so permanentne magnetne mize, vakuumske mize, EP magnetne mize, elektro magnetne mize, pnevmatska prijemala, hidravlična vpenjala in mehanska vpenjala. Najprimernejši vpenjalni sistem vam pomagamo izbrati glede na vrsto obdelave in obdelovancev. Kakovostni materiali in tehnične rešitve dajejo naši opremi enostavno uporabo, varnost pri upravljanju s stroji ter dolgo delovno dobo. Za vso našo opremo nudimo montažo, servis in rezervne dele.