23. november 2018

Vhodna vrata iz aluminija se vgrajujejo v novejše in starejše hiše

Vhodna vrata Pirnar imajo odlične zvočne in toplotne izolativne lastnosti. Vratno krilo, ki ima debelino do 14 cm odlično tesni, zato so toplotne izgube zanemarljive. Zaradi štiri slojne zasteklitve, štirikratnega tesnenja in seveda same debeline, imajo naša vhodna vrata iz aluminija najboljši količnik toplotne prevodnosti na svetu. Smo prvi, ki smo začeli s serijsko proizvodnjo vratnih kril v takšni debelini. Pri gradnji nizkoenergijskih hiš, se vgrajuje stavbno pohištvo, ki ima najmanjše toplotne izgube, zato so naša vhodna vrata iz aluminija najboljša izbira. Tudi pri starejših gradnjah se z vgradnjo dobro izolativnih vhodnih vrat in saniranjem fasade znatno zmanjšajo stroški za energijo, ki jo porabimo za ogrevanje hiše. Poleg samega vratnega krila so seveda prav tako pomembni profili, zato mi uporabljamo kvalitetne masivne profile priznanega nemškega podjetja Schuko. Poleg odličnih izolativnih lastnosti imajo naša vratna krila tudi najboljše varnostne karakteristike. Zaradi izredne debeline so vhodna vrata robustna in toga. Pri vgradnji v samostojno hišo, svetujemo nakup vratnega krila v največji debelini, saj je to prva obramba pred vsiljivci in mora biti zato karseda učinkovita. V večstanovanjskih zgradbah oziroma blokih, so vrata stanovanja druga obrambna linija, zato se lahko odločimo tudi za tanjše vratno krilo. Kombinacija vratnega krila in profilov, je zelo učinkovita, zato predstavlja dobro obrambo pred vlomilci. K dobri varnosti pripomorejo tudi različni modeli kljuk, ključavnic in ostalih kontrol dostopa.

 

Alu vhodna vrata

 

Pred nakupom vhodnih vrat je potrebno dobro razmisliti o stilu, barvi, materialu

Ko se boste odločali za nakup vhodnih vrat, vam svetujemo, da obiščete enega od naših salonov, ki jih imamo v Ljubljani in v Mariboru. V razstavno prodajnem salonu si boste lahko od bliže pogledali veliko različnih modelov vhodnih vrat, jih preizkusili in se tako prepričali o kvaliteti naših izdelkov. Naši strokovno podkovani svetovalci vam bodo pomagali pri odločitvi, katera vhodna vrata bi bila za vaš dom najprimernejša. Najprej je potrebno sprejeti odločitev o stilu vhoda. Odločate se lahko med modernim in tradicionalnim izgledom. Običajno se tradicionalni modeli vgrajujejo v starejše objekte in v hiše na podeželju. Moderni modeli pa so najpogosteje izbira za novogradnje, ki so sodobno grajene. Po izbiri stila, se izbere material, ki je lahko les ali aluminij ali pa kombinacija obeh. Les daje občutek domačnosti in topline, aluminij pa predstavlja eleganco čistih linij in gladkih ravnih površin. Les in aluminij lahko dopolnjuje tudi steklo v obliki okna na vratnem krilu ali v obliki obsvetlobnih elementov. Na ta način prodre dnevna svetloba v notranjost hiše in razsvetli predsobo s čemer jo optično poveča in ustvari občutek odprtega ter zračnega prostora. Obsvetlobni elementi lahko optično povečajo vhod na največjo velikost, ki je kar 280 x 350 cm. Vhodi takšnih dimenzij se običajno vgrajujejo v vile, gradove oziroma v vse zgradbe, ki imajo visoke stropove. Pomembna odločitev pri nakupu vhodnih vrat iz aluminija je tudi barva. Priporočamo izbiro barve, ki bo izstopala oziroma, ki bo dovolj vpadljiva glede na fasado hiše. V primeru fasade v svetlih barvah, je smiselna odločitev temna barva vhoda in obratno. V ponudbi najdete veliko število različnih barv, ki jih uvrščamo v pet skupin: barva po RAL lestvici, standardna bela mat ali sijajna barva, kovinska in fino strukturna barva, gladka mat barva ter lesni dekor.

 

Vhodna vrata po naročilu imajo lahko veliko dodatkov, ki so pomembni za varnost hiše

Naša vhodna vrata po naročilu dobro poskrbijo za varnost vašega doma. Različne kljuke, potezala, tolkala, kukala in ključavnice so dodatki, ki so zelo pomembni. Poleg klasičnih oblik kljuk, nudimo tudi potezala, ki so lahko nad ravnino ali pod ravnino vratnega krila. Uvlečna potezala se ob uporabi izvlečejo iz krila, ob neuporabi pa so neopazna, saj so spravljena v samem vratnem krilu. Delujejo skupaj s sistemom One Touch, ki smo ga razvili v našem podjetju. Skrit je lahko v potezalu, v vratnem krilu ali pa v zaščiti cilindra. Sistem One Touch prepozna prstni odtis stanovalca in posledično odklene vhodna vrata. Nato se izvleče potezalo, ki omogoča odprtje vhodnih vrat in vstop v hišo. Po nekaj sekundah, ko se vhod zapre, se potezalo uvleče v vratno krilo in tako postane nevidno. Za sistem One Touch smo prejeli prestižno nagrado German Design Award Winner 2017, ki se podeljuje za posebne dosežke na področju oblikovanja. Poleg te nagrade, nam je German Design Coucil, ki je eden vodilnih svetovnih strokovnih centrov za oblikovanje, dodelil še drugi dve nagradi imenovani German Design Award Special Mention 2015 in 2017.

Prodaja vhodnih vrat

 

Na domačem in na tujem trgu prodaja naših vhodnih vrat konstantno raste

Zelo dobra prodaja vhodnih vrat kaže, da smo pravilno prodajno in proizvodno naravnani. Naše podjetje ima začetke v daljnem letu 1968. Vse se je začelo z majhno rokodelsko delavnico, ki se je z velikim elanom in s trdim delom razvila v veliko družinsko podjetje z več kot 200 zaposlenimi. Prisotni smo na domačen in tudi na tujem trgu, prodajno mrežo imamo razvejano po celem svetu. Vizija, da postanemo največji proizvajalec vhodnih vrat iz aluminija se uresničuje, saj se naša ponudba vseskozi veča, vsako leto pa predstavimo nove inovacije, ki so na tržišču zelo dobro sprejete.